Αποχωρεί το Ποτάμι από το ΚΙΝ.ΑΛ. Αποτυχία και αποσύνθεση

1084
κίνημα

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων του Ποταμιού, στο Μέγαρο Μουσικής, για την παραμονή ή όχι του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στα στελέχη του Ποταμιού, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον» και παράλληλα διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολουθούν οι ομιλίες βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών, ενώ το απόγευμα θα γίνει ψηφοφορία για τη λήψη των αποφάσεων. Μετά τη λήξη των διαδικασιών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τον Στ. Θεοδωράκη.

Έτσι, η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού από αύριο το πρωί, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Άλλωστε το Ποτάμι δεν συμμετείχε καν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής για ανάδειξη των Συντονιστικών Γραμματειών των Τ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ, εκτός από μεμονωμένα στελέχη του, τα οποία, εφόσον αποφασιστεί σήμερα αποχώρηση, θα συνεχίσουν με το ΚΙΝΑΛ.

Οι εξελίξεις αναμένονται κρίσιμες μετά και τη σημερινή απόφαση. Στελέχη του Ποταμιού, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Παναγιώτης Βλάχος έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής. Σημειώνεται επίσης, ότι ο Γ. Αμυράς και δευτερευόντως ο Γρ. Ψαριανός έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η παραμονή τους στο Ποτάμι δεν είναι δεδομένη. Ο Γ. Αμυράς ήδη έχει αρχίσει το δημόσιο «φλερτ» με τη Ν.Δ. Άλλα στελέχη, όπως οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Μίλτος Κύρκος, φέρονται να έχουν έντονο «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, με την Κ.Ο. του Ποταμιού να μετρά 6 βουλευτές, θα κινδυνεύει επιπλέον να περάσει κάτω από το όριο των πέντε, που απαιτείται για συγκρότηση Κ.Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας