Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Οι μη εμβολιασμένοι σε διωγμό και στον Καιάδα

527
μη εμβολιασμένοι σε διωγμό

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανοίγει τον δρόμο για σειρά ευρύτερων απαγορεύσεων και στέρησης ελευθεριών.

Η Iskra κάθε άλλο παρά είναι αντίθετη στον εμβολιασμό των πολιτών για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Είναι άλλο όμως η θετική θέση υπέρ του εμβολιασμού και εντελώς άλλο μια απάνθρωπη στάση που απομονώνει τους μη εμβολιασμένους και πολύ περισσότερο τους χαρακτηρίζει ως μιάσματα και ως απόβλητους, καθυστερημένους, ψεκασμένους και τόσα άλλα.

Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτη και τρομοκρατική μια πολιτική εξευτελισμού, οικονομικής εξόντωσης και ουσιαστικών απολύσεων κατά όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με στόχο τον εκβιασμό και πειθαναγκασμό τους.

Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη από μια εμφυλιοπολεμικού τύπου διχαστική διαίρεση της κοινωνίας μας σε εμβολιασμένους και μη.

Και δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο αποτελεσματικό για τον εμβολιασμό πολιτών από τη διασπορά του φόβου, τον εκβιασμό και τον στραγγαλισμό τους με το δίλημμα της ίδιας της επιβίωσης τους.

Μόνο μια κυβέρνηση και μια πολιτική τάξη που γνωρίζουν την γενική αναξιοπιστία και η οποία έχει αποτύχει να πείσει, καταφεύγει στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν τομείς που δεν μπορούν να λειτουργήσουν θετικά ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, όφειλε να τους επιφυλάξει κάποιο σεβασμό, μια διαφορετική μεταχείριση και αν χρειαζόταν προσωρινή απασχόληση σε παρεμφερείς δραστηριότητες χωρίς στέρηση των δικαιωμάτων τους και όχι μια μεταχείριση που βασίζεται στον διασυρμό, τον εξευτελισμό και την οικονομική εξόντωση, που θα υποστούν με τα κυβερνητικά μέτρα.

Οι περιστάσεις απαιτούν νηφαλιότητα, ψυχραιμία και όχι πανικό και πολιτική κερδοσκοπία.

Δεν χρειάζεται η Ελλάδα στείρους και αναποτελεσματικούς διαχωρισμούς σε στρατόπεδα και σε φανατικούς ένθεν και ένθεν, που επενδύουν στην μισαλλοδοξία και την αδιαλλαξία για εύκολο χρήμα, άγρα οπαδών και επαγγελματικές και πολιτικές καριέρρες.

Να κλείσουμε τώρα τους αντιδημοκρατικούς και ανελεύθερους δρόμους που έχουν ανοίξει και κλιμακώνονται, πριν να πνίξει τον τόπο ο εύκολος αυταρχισμός που θα αποτελειώσει ότι απομένει ως μικρή όαση δημοκρατικών δικαιωμάτων στο ελληνικό προτεκτοράτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας