Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

2677
Κορέα

Μία μέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση για τα 105 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, το καθεστώς της Βορείου Κορέας προχώρησε σε μια ακόμα εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως εξερράγη λεπτά αργότερα.
H κίνηση αυτή έρχεται ενώ φτάνει στην Σεούλ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την Βόρειο Κορέα.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας σημείωσε ότι δεν είναι γνωστός ο τύπος του πυραύλου που εκτοξεύθηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτός εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα.
Αμερικανός αξιωματούχος είπε από την πλευρά του ότι μάλλον πρόκειται για πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς.
Η διοίκηση ειρηνικού των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ «εντόπισε και παρακολούθησε» την τροχιά που διέγραψε ένας «κατά την εκτίμησή της βορειοκορεάτικος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε στις 11:21 ώρα Χαβάης» (00:21 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο πλοίαρχος Ντέιβ Μπέναμ, ένας εκπρόσωπος της.
«Ο πύραυλος ανατινάχθηκε σχεδόν αμέσως» διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπέναμ. «Ο τύπος του πυραύλου είναι κάτι που τελεί υπό ανάλυση» αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και οι σύμβουλοί του έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρόεδρος δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Αξιωματούχος που συνοδεύει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στην Κορέα δήλωσε πάντως ότι δεν ήταν έκπληξη η κίνηση αυτή από το καθεστώς, συμπληρώνοντας ότι δεν «δημιουργεί ανάγκη να δαπανηθούν πόροι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας