Αποτράπηκαν σήμερα 190 πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας σε όλη τη χώρα

2617
πλειστηριασμοί

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ακύρωσε και σήμερα σ’ όλη τη χώρα 190 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Δεν Πληρώνω, καθώς και επιτροπές κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση αυτή κυριάρχησαν και πάλι τα γνωστά συνθήματα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Στο ειρηνοδικείο Ναυπλίου, όπου την προηγούμενη Τετάρτη 20/09, είχαν συλληφθεί 25 στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της ΛΑΕ, με την κατηγορία της “παρακώλυσης των πλειστηριασμών”, είχαν ήδη αναβληθεί όλοι οι πλειστηριασμοί κάτω από το φόβο της κυβέρνησης για μαζικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην πόλη ως αντίδραση για την αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης ενάντια σε όσους κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών στο συγκεκριμένο ειρηνοδικείο.

Οι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα και μάλιστα με επέκταση του κινήματος και σε ειρηνοδικεία μικρών πόλεων, που δεν είχε παρουσία μέχρι τώρα. Για παράδειγμα στην Αιτωλοακαρνανία το κίνημα είχε παρουσία και απέτρεψε τους πλειστηριασμούς όχι μόνο στα ειρηνοδικεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά και στα ειρηνοδικεία Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία Αστυνομικών με ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα διαμήνυσε προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να στείλει αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς εναντίον των διαδηλωτών, ενώ ήδη 4 συμβολαιογραφικοί σύλλογοι με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων αποφάσισαν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς και την απεμπλοκή τους από τους ηλεκτρονικούς.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, με τη σημερινή του δυναμική και νικηφόρα παρουσία και παρέμβασή του στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, έδωσε ένα νέο ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, η οποία απαιτεί θρασύτατα από την κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απειλώντας την ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα απαιτήσει νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στην κυβέρνηση, σε όλο το μνημονιακό κατεστημένο, στις τράπεζες, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds. Επίσης, ένα σαφές μήνυμα στους ίδιους ότι δεν θα επιτρέψει την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και ότι θα ακυρώσει στην πράξη τα σχέδιά τους για συμβατικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.

dav
dav

dav
dav

dav
 
dav
dav

Ειρηνοδικείο6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας