Αποσύρθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζδεμόντ

2013
πουτζδεμόν

Στην απόσυρση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει εις βάρος του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, και τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.
Στην απόφασή του επισημαίνεται πως όλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην Ισπανία.
Υπενθυμίζεται πως οι πέντε καταλονοί πολιτικοί κατέφυγαν στο Βέλγιο μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της επαρχίας αυτής της Ισπανίας στις 27 Οκτωβρίου, που κρίθηκε παράνομη από τα ισπανικά δικαστήρια.
Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, ο δικηγόρος του Πουτζδεμόντ δήλωσε πως οι πέντε καταλανοί πολιτικοί θα παραμείνουν στο Βέλγιο και μετά τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, τουλάχιστον μέχρι να εξεταστούν οι προσφυγές εναντίον της έκδοσή τους.
«Σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκονται (στις Βρυξέλλες) τουλάχιστον ως την 21η Δεκεμβρίου, και υπολογίζω ότι αυτό δεν θα αλλάξει ως τα μέσα του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Τζάουμα Αλόνσο Κουεβίλιας, στο καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Rac1.
«Είμαι πεπεισμένος πως ό,τι κι αν συμβεί θα υπάρξει προσφυγή σε εφετείο και ακυρωτικό δικαστήριο» για να αποφευχθεί η έκδοσή τους από το Βέλγιο στην Ισπανία, εξήγησε ο ίδιος.
Μολαταύτα, ο Πουτζδεμόντ είναι υποψήφιος στις εκλογές στην επαρχία, επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου, και υποστηρίζει ότι είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της καταλανικής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας