Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον “Ευαγγελισμό”. Άφαντος ο λαλίστατος Πολάκης!

1340
εργολαβικοί

Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιδίδεται σε αθλιότητες, απλήρωτοι για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, παραμένουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ), οι εργολαβικές εταιρείες “ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ” και “ΦΑΣΜΑ” εξακολουθούν να καθυστερούν την καταβολή των μισθών, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν “σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης”.

Το ΣΕΝΕ αναφέρει επίσης:

“Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο σε αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε ταυτόχρονη παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας. Οδηγεί σε ευθεία απειλή για την ασφάλεια και για την ίδια την επιβίωση εργολαβικούς εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί “εκδίωξης των εργολάβων”, τόσο στον “Ευαγγελισμό” όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας ως Σωματείο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργολάβους, αλλά και την Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 1ης ΥΠΕ και του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • Να πληρωθούν άμεσα χωρίς καμιά καθυστέρηση και καμιά εξαίρεση οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου – άλλωστε έχει βεβαιωθεί από τις υπηρεσίες πως πρόκειται για εργασία που έχει παρασχεθεί μέχρι κεραίας (παρά τις ακατανόητες καθυστερήσεις μισθού) και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

Γνωρίζουμε καλά ότι οριστική λύση, και γι’ αυτό παλεύουμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, η επανασύσταση οργανικών θέσεων σε αυτές τις υπηρεσίες που σαφώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζωτικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου και η μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και η πρόσληψη όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κλιμακώσουμε τη δράση μας εντείνοντας τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας