Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και στην Εγνατία Α.Ε.

1187
απεργούν

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που προγραμματίζουν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού στο Μετς, ενώ οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας», στα Λαδάδικα.

Η απεργία αποφασίστηκε για τη διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που, όπως και ο Κανονισμός Εργασίας, να καλύπτει στο σύνολο των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα δώσει συνέντευξη τύπου στη 1 μ.μ., στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, Σορβόλου 24, στην Αθήνα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδός Α.Ε.” που αντιδρούν στην απαξίωση και στον εμπαιγμό σε βάρος τους.

Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η αποδόμηση της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”,  που σχεδιάζεται να προχωρήσει με μετατάξεις προσωπικού καθώς όπως λένε δεν περισσεύει κανένας. Να ανακληθεί η απόφαση του Δ.Σ. για το ελάχιστο τμήμα του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία και συντήρηση της οδού. Αποδέσμευση της διοίκησης της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” από το ΤΑΙΠΕΔ. Έμπρακτες αποφάσεις για την αξιοποίηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στην εκτέλεση έργων, στην ασφάλεια των υποδομών και στην ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας. Ανάκληση των ατελέσφορων σχεδιασμών της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας