Απεργία 11/4: Εργαζόμενοι delivery, courier και λοιποί εξωτερικοί υπάλληλοι. Συγκέντρωση 12:00-Πεδ.Άρεως

1439
απεργία

Οι εργαζόμενοι των κλάδων delivery, courier και οι λοιποί εξωτερικοί υπάλληλοι απεργούν την Πέμπτη 11 Απριλίου. Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε απεργία και μοτοπορεία (με συγκέντρωση στις 12:00 στο Πεδίο του Άρεως) όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου εξασφάλισε στους εργαζόμενους σε δίκυκλο ορισμένα δικαιώματα που διεκδικούνταν επί σειρά ετών. Κατακτήθηκε η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τους οδηγούς από τους εργοδότες τους. Παράλληλα εξασφαλίστηκε η συντήρηση του οχήματος με ευθύνη του εργοδότη, καθώς και η παροχή εταιρικού δικύκλου.

Διεκδικήσεις του κλάδου που παραμένουν προς πραγματοποίηση είναι η αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας για όλους τους εργαζομένους σε δίκυκλα και η ένταξή του στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Πλέον είναι η ώρα να εφαρμοστούν τα κεκτημένα. Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων κάνει προσπάθειες ώστε να επιβληθούν στην πράξη όσα κερδήθηκαν. Η 11η Απριλίου είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι με δίκυκλα θα διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους. Ένα στοίχημα ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στο επάγγελμα.

Σε αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις των διανομέων, υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα προς τους καταναλωτές προκείμενου να αποφύγουν να παραγγείλουν απ’έξω εκείνη τη μέρα.

Μια ιδέα για το τι να κάνουν, δίνει η παρακάτω αφίσα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας