Απεργία πείνας Μεξικανού διαιτητή καταγγέλοντας ρατσισμό σε βάρος του

873

Ρατσιστικές διακρίσεις χρεώνει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του ο μεξικανός διαιτητής -με αφρικανική καταγωγή- Ανταλίντ Μαγκαντά. Αποφάσισε μάλιστα να ξεκινήσει απεργία πείνας επιλέγοντας να κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Στο στόχαστρο του Μαγκαντά βρίσκεται ο υπεύθυνος της επιτροπής διαιτησίας, Αρτούρο Μπρίτσιο, υποστηρίζοντας πως τον απέκλεισε από τους πίνακες διαιτησίας της Α’ κατηγορίας δίχως αιτία. Προσθέτει δε ότι ο Μρπίτσιο κατέφυγε σε ρατσιστικές προσβολές προς το πρόσωπό του. Αρχικά μάλιστα ο διαιτητής Μαγκαντά είχε απολυθεί από την ομοσπονδία, αλλά η απόφαση αναιρέθηκε.

«Δεν παλεύω για χρήματα ή διακρίσεις. Παλεύω για δικαιοσύνη. Ξεκινώ απεργία πείνας έως τη δικαίωση μου και για να καταγγείλω τη ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος μου από την ομοσπονδία. Ο Μπρίτσιο δεν ήρθε σε κάποιες από τις συναντήσεις με την ομοσπονδία γιατί φοβόταν. Γνώριζε ότι υπήρχαν αποδείξεις γι’ αυτό που έχει κάνει», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Μαγκαντά στους δημοσιογράφους, την ώρα ο ίδιος έχει κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της μεξικανικής ομοσπονδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας