Απεργία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

2044
απεργία

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς η τράπεζα τους ανακοίνωσε μέσω στελεχών της την απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή της σε άλλη σουηδική εταιρεία. Μαζί με το τμήμα θα μεταβιβαστούν, όπως ανακοινώθηκε, και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνολό τους, που φθάνει τους 1.200.

Να σημειωθεί πως το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής έχει κηρύξει απεργία για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αττική, ενώ η ΟΤΟΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία αλλά μόνο για τους εργαζόμενους στο τμήμα RBU, γεγονός που εξόργισε τους εργαζόμενους.

Το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται όλοι στα γραφεία της Μεσογείων για να περιφρουρήσουν την απεργία, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας όπου θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας, στην οδό Αμερικής.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς που καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση, «Εμείς απαντούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση, καμία απόσχιση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις κανενός. Γιατί σήμερα είναι οι 1200 που εργάζονται στα RBU, αύριο όλοι οι υπόλοιποι… Επειδή τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, επειδή οι Τράπεζες ψάχνουν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν προσωπικό, και επειδή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων, τον προηγούμενο Φλεβάρη, που αρνήθηκαν να προκηρύξουν τη στάση εργασίας, εμείς δεν εφησυχάζουμε, και ζητούμε τη σύγκλιση όλων των οργάνων του ΣΕΤΑΠ για να οργανώσουμε τον αγώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας