Απειλές Τραμπ προς ΕΕ: «Πολλές συνέπειες» χωρίς συνομιλίες για το εμπόριο

868
τραμπ
Νέο θρίλερ στις σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ μετά την αποτυχία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε μία κοινή θέση στην πρόταση που κατέθεσε η Κομισιόν.

Στα όρια της απειλής κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπό συζήτηση έναρξη εκ νέου των συνομιλιών για το Εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταλήξει σε απόφαση για την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με την Ευρώπη, προκειμένου να οριοθετηθεί το νέο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και το ναυάγιο που προέκυψε μεταξύ των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τους όρους που θα διέπουν το μεταξύ τους εμπόριο, κάνοντας λόγο για «μεγάλες συνέπειες» για τους Ευρωπαίους, αν δεν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέστη σοβαρό πλήγμα, καθώς το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την πρότασή της για επανέναρξη ή μη των εμπορικών συνομιλιών με την Ουάσιγκτον, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν κατέληξαν σε μία κοινή θέση, όπως ανακοινώθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας