Απειλές Καλίν κατά ΗΠΑ για τα F-16

610
Απειλές Καλίν κατά ΗΠΑ

Απειλές κατά των ΗΠΑ και ειδικά κατά του Κογκρέσου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, για τα F-16 σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει κι άλλες εναλλακτικές. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία βρίσκεται παντού, από τον Καύκασο και τη Λιβύη μέχρι τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένας δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς αυτή, ακόμα και οι ΗΠΑ.

“Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας στον αμυντικό τομέα. Η Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εναλλακτικές λύσεις…Σήμερα υπάρχουν 4-5 γεωστρατηγικές περιοχές που επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική, όπως το Αφγανιστάν, η Ανατολική Μεσόγειος, η Συρία, η Λιβύη, ο Καύκασος. Σε όλα υπάρχει και η Τουρκία. Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός ή να ασκηθεί πολιτική δίχως την Τουρκία. Τα μέλη του Κογκρέσου, οι βουλευτές, όσο καθορίζουν την πολιτική, εύχομαι να δουν την αξία της Τουρκίας, όπως της αξίζει”, υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, η εφημερίδα Huriyet αναφέρεται στο ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών, δεδομένου ότι η Μόσχα θα παρουσιάσει στην έκθεση αεροπορίας ένα νέο μαχητικό, το SU-75, η τιμή του οποίου θα είναι στο ¼ του F-35.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας