Απαράδεκτο κλίμα στη Σύνοδο Ε.Ε-Έτοιμοι να την πέσουν στην Κύπρο

1017
κύπρο

Προεξαγγέλθηκε ως η Σύνοδος που θα ασχολείτο σχεδόν αποκλειστικά  με την Τουρκία, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε Σύνοδο με σχεδόν μοναδικό σκοπό να στριμώξει την Κύπρο με αφορμή τις κυρώσεις που -δικαίως πρέπει να επιβληθούν- (και) στο καθεστώς της Λευκορωσίας.

Το ρεπορτάζ του Reuters είναι ενδεικτικό: «Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν να άρουν το τέλμα με τη Λευκορωσία, λύνοντας παράλληλα ένα ξεχωριστό αδιέξοδο με την Τουρκία που υποβάλλει σε παράλυση τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του μπλοκ», αναφέρει το πρακτορείο και συνεχίζει, με όρους που είναι αποκαλυπτικοί των προθέσεων και του σχεδιασμού της ευρωπαϊκής ηγεσίας, γράφοντας τα εξής:

Στη διήμερη συνάντηση των Βρυξελλών οι ηγέτες «είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν (!!) την Κύπρο, ένα από τα μικρότερα κράτη – μέλη της Ένωσης που κατηγορείται ότι εμποδίζει την έγκριση οικονομικών κυρώσεων στη Λευκορωσία».

Για Σύνοδο – σημείο καμπής σε σχέση με τις κυρώσεις στη Λευκορωσία κάνει λόγο ο Gitanas Nauseda, Πρόεδρος της Λιθουανίας, ενώ Ευρωπαίος διπλωμάτης αναφέρει:

«Υπάρχει μεγάλη πολιτική δραστηριότητα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να προσπαθήσουμε να ξεμπλοκάρουμε την κατάσταση με τις κυρώσεις έναντι της Λευκορωσίας».

Όσον αφορά το τί θα εισπράξει η Κύπρος;

«Ευρωπαίοι διπλωμάτες», σημειώνει το Reuters «λένε ότι η λύση θα μπορούσε να εμπεριέχει την υπόσχεση προς την Κύπρο για σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο μέλλον».

«Η ιδέα είναι να απειληθεί η Τουρκία με αντίποινα εάν συνεχίσει τις γεωτρήσεις και άλλες προκλήσεις στα Κυπριακά και ελληνικά ύδατα», αναφέρει δεύτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης.

«Αυτό σημαίνει να προσφερθούν εγγυήσεις στην Κύπρο και να πεισθεί η Λευκωσία να άρει το βέτο επί των κυρώσεων για τη Λευκορωσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας