Απαράδεκτη καταδίκη μαθητών λόγω κατάληψης στο Ρέθυμνο

2397
κατάληψης

Το Δικαστηρίο Ανηλίκων στο Ρέθυμνο, υποχρέωσε με ένα απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο 3 μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, επειδή καταγγέλθηκαν ότι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016.

Τους 3 μαθητές, είχε καταγγείλει ο διευθυντής του σχολείου τους, ως πρωτοστάτες της κατάληψης και υπεύθυνους περί παρακώλυσης μαθήματος.

Τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων και παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη.

Επιπλέον, παραπέμφθηκαν ακόμα και οι γονείς των τριών μαθητών (!), για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, οι οποίοι δικάστηκαν την ίδια ημέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου και κρίθηκαν αθώοι.

Η υπόθεση, πάντως, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους όχι μόνο των μαθητών αλλά και των καθηγητών και των γονέων.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ … Πρόσφατα σκούζοντας πάλι απ’ το κανάλι του ο γνωστός βιβλιοπώλης ρήτορας είπε να μας σερβίρει κι αυτό: Ότι ονειρεύεται λέει μια Ελλάδα με σχολικούς διευθυντές σαν τον απίστευτο του Ρεθύμνου που μια χαρά “παιδαγώγησε” τα ανήλικα παιδιά του σχολείου του στέλνοντας μέσω αστυνομίας 3 απ’ αυτά τσουβάλι μαζί με τους γονείς τους έτσι εντελώς ταπεινωτικά στα δικαστήρια (λόγω κατάληψης ο κύριος σου λέει) για να δικαστούν τα μεν παιδιά για παρακώλυση μαθημάτων οι δε γονείς τους για παραμέληση εποπτείας. Και μια που από χρόνια ονειρεύεται ο ρήτορας μας μια καθαρή … αστυνομική παιδεία άραγε αν έλθουν πάλι τα όνειρά του στην κυβέρνηση τι καινούριο θα μπορούσε να ονειρευτεί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας