Απαράδεκτη εκδήλωση για τους “Τσάμηδες” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

1646
ευρωβουλή

Προκλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ευρωβουλή με θέμα “τα 75 χρόνια από την απέλαση των Τσάμηδων”, με πρωτοβουλία του Ρουμάνου δεξιού ευρωβουλευτή Sogor Csaba.

 

Η επαναφορά του ζητήματος των Αλβανών Τσάμηδων, που εκδιώχτηκαν το 1944 από τη Θεσπρωτία λόγω της συνεργασίας της πλειονότητάς τους με τα ιταλικά και στρατεύματα κατοχής και τη συμμετοχή σε αγριότητες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, είναι προφανές πως εντάσσεται σε συνολικότερα σχέδια τροφοδότησης του εθνικισμού και των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.

Η πρόκληση αυτή, μέσα στον χώρο της Ευρωβουλής, σε βάρος της συνεργασίας και της φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία και της σταθερότητας στην περιοχή μας, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους δημοκρατικούς κύκλους και έχει αποδοκιμαστεί απ’ όλες τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα μας και στην Ευρωβουλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την εμπρηστική αυτή εκδήλωση στην Ευρωβουλή κατήγγειλαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν κάνει συχνά λόγο για ύπαρξη “Τσάμικου ζητήματος” που αποτελεί τάχα “διμερές ζήτημα που εκκρεμεί” στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας