Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση των οργάνων της Ε.Ε. για την εδώ και τώρα απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

1775
χουντής

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με θέμα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία, δήλωσε:
«Το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα στις αρχές Μαρτίου, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές και την απόφαση της Τουρκικής Δικαιοσύνης να προφυλακιστούν δίχως (ακόμη και σήμερα) να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αποδεικνύει την στρατηγική έντασης που υιοθετεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, επηρεάζοντας αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, οφείλει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μερίδα του Τουρκικού Τύπου, έσπευσε να προδιαγράψει την ενοχή των δύο Στρατιωτικών με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη ζώνη και της κατασκοπείας.
Δεδομένου ότι,
1) Για την Τουρκία έχουν καταγραφεί συνεχείς καταδίκες για την κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά Τούρκων υπηκόων και αλλοδαπών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
2) Με την παράταση της κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης που έχει ως συνέπεια την συνέχιση των μαζικών συλλήψεων και διώξεων, αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται κράτος Δικαίου αλλά μια συνεχής διολίσθηση σε αυταρχικές και ολοκληρωτικές πρακτικές.
Απαιτούμε τη συμβολή των Θεσμών της Ε.Ε για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών-Ευρωπαίων πολιτών, χωρίς άλλη καθυστέρηση, δικονομικά προσχήματα και ανέξοδες διπλωματικές δηλώσεις».
Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του Νίκου Χουντή, στο ακόλουθο link:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας