Απίστευτο! Από δορυφόρο το χτύπημα στον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα

985
Από δορυφόρο το χτύπημα στον Ιρανό

Αν και αρχικά τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πυρηνικός φυσικός Μοχσέν Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε από άνδρες που τον τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητό του και τον εκτέλεσαν στην άσφαλτο, σήμερα αναφέρουν την εκδοχή ότι δεν υπήρχε καμία ομάδα ανδρών και ότι τον σημάδεψε ελεγχόμενο από δορυφόρο πολυβόλο εγκατεστημένο σε φορτηγό.

«Η γυναίκα του, η οποία καθόταν σε απόσταση 25 εκατοστών απ’ αυτόν στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν τραυματίσθηκε» δήλωσε ο υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. «Ο φόνος εκτελέσθηκε εξ αποστάσεως με τεχνητή νοημοσύνη και ένα πολυβόλο εξοπλισμένο και ελεγχόμενο από δορυφόρο», δήλωσε υψηλόβαθμος Iρανός στρατιωτικός διοικητής, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος θεωρούνταν από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ο εγκέφαλος του μυστικού ιρανικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη αρνείται επίμονα πως επιδιώκει να αναπτύξει τέτοια όπλα.

Το βίντεο έχει αναπαράσταση της εκδοχής με την ομάδα των ανδρών αλλά στο τέλος αναφέρει και την εκδοχή ότι όλα έγιναν από το πολυβόλο στο φορτηγό το οποίο μετά τον πολυβολισμό ακριβείας, εξερράγη. Επίσης έχει αναφερθεί και η θεωρία περί drone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας