Απίστευτο: Όχι αυτόματα με ΗΠΑ σε πόλεμο με Β. Κορέα

2318

Η πολιτική ενότητα της Δύσης, ήδη τραυματισμένη, φαίνεται να κλονίζεται έντονα και να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με παρελθόν!
Η δήλωση της A.Merkel ότι σε περίπτωση πολέμου ΗΠΑ με Βόρειο Κορέα η Γερμανία δεν πρόκειται να ταχθεί αυτόματα στο πλευρό των ΗΠΑ (!), φαντάζει, σχεδόν απίστευτη. Πολύ περισσότερο όταν η αντίπαλη πλευρά προς τις ΗΠΑ είναι η Β. Κορέα, η πιο “απεχθής” και “επικίνδυνη”, πάντα κατά την Δύση, χώρα του πλανήτη.
Η δήλωση αυτής της Merkel συνοδεύτηκε επίσης με μια πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Trump, με την καγκελάριο να υπογραμμίζει κυνικά ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να γίνουν ξανά μεγάλες, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ενδιαφερθεί για τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι δηλώσεις Merkel ήρθαν ως συνέχεια της εξίσου απίστευτης απαίτησης του M. Schulz να απομακρυνθούν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ από την Γερμανία, τα οποία έχουν τοποθετηθεί εκεί με πεισματική Γερμανική επιμονή.
Και αυτά την ώρα που το Βερολίνο ολοκλήρωσε αυτές τις μέρες την μεταφορά του χρυσού του από την Ουάσιγκτον.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι την ίδια ώρα το σκηνικό από την Γερμανία συμπληρώνεται με μια πρωτοφανή και χωρίς προσχήματα άγρια επίθεση των γερμανικών μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα του Γερμανικού περιοδικού τύπου ενάντια στον D. Trump.
Πριν λίγες μέρες το Spiegel εμφάνιζε στο εξώφυλλο του τον Trump με κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν(!), ενώ το Stern  κυκλοφόρησε στο εξώφυλλο του με τον Trump να εμφανίζεται ως Αδόλφος Χίτλερ (!).
Φυσικά ο υπερσυντηρητικός Trump επιδέχεται την πιο σκληρή κριτική για τις ξενοφοβικές θέσεις του και τις επιλογές “ίσων αποστάσεων” που ακολουθεί. Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, όμως, ότι οι ακροδεξιές θέσεις Trump, μάλλον, συνιστούν περισσότερο την αφορμή παρά την αιτία αυτής της άγριας επίθεσης στον Trump, η οποία στην ουσία στρέφεται και κατά των ίδιων των ΗΠΑ.
Γίνεται σαφές ότι η μέχρι τώρα αμοιβαία καχυποψία ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ, τείνει να εξελιχθεί σε ανοιχτή αντιπαλότητα και σε ένα Γερμανο-Αμερικάνικο ανταγωνισμό με άγνωστη αυτήν την ώρα έκβαση αλλά με σημαντικές προεκτάσεις που αλλάζουν όχι μόνο τα δεδομένα σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η νέα κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Βερολίνου – Βρυξελλών καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αλλά και την δυνατότητα για την Ελλάδα να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων.

Οι δηλώσεις Merkel

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει το σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις της A. Merkel στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt :

Το Βερολίνο δεν θα “σταθεί αυτόματα” στο πλευρό των ΗΠΑ εάν υπάρξει ένοπλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ πιστεύει ότι η βορειοκορεατική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε στην εκδήλωση «Deutschland Live» που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt, όπου η τρέχουσα κρίση της Βόρειας Κορέας ήταν από τα βασικά θέματα που εξετάστηκαν.
Όταν ρωτήθηκε για το χειρότερο σενάριο, ήτοι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα υποστήριζε αναγκαστικά την Αμερική.
«Όχι, όχι αυτόματα. Δεν βλέπω καμία στρατιωτική λύση στην [κρίση] με τη Βόρεια Κορέα. Νομίζω ότι είναι λάθος», είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με τα όσα γράφουν τα Russia Today, Deutsche Welle και Focus.
Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε ειρηνική επίλυση των εντάσεων, επιμένοντας ότι «τα διπλωματικά μέσα δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως».
Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα απέναντι στις απειλές της Bορείου Κορέας καθώς οι γειτονικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότιος Κορέα μπορούν να διαδραματίσουν πολύ ενεργότερο ρόλο στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, ενώ καθησυχάζοντας τους Γερμανούς ψηφοφόρους δήλωσε πως η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε έναν πιθανό πόλεμο στην άλλη άκρη του κόσμου.
Η Μέρκελ έχει απορρίψει οποιαδήποτε στρατιωτική επιλογή για τη Βόρεια Κορέα, ενώ η Ουάσιγκτον και η Πιονγκγιάνγκ εξακολουθούν να εμπλέκονται σε έναν πόλεμο ρητορικής. Στο ύψος των πρόσφατων εντάσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε να συναντήσει οποιεσδήποτε περαιτέρω απειλές από τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και μανία», ενώ ο Βορράς απειλούσε να χτυπήσει μια αμερικανική βάση στο Γκουάμ.
«Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά σε οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις», ανέφερε η Μέρκελ. «Αλλά μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι λάθος απάντηση», γράφουν τα Russia Today, Sputnik και Handelsblatt.
Μιλώντας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η καγκελάριος της Γερμανίας χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. Yπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση η Αμερική να γίνει μεγάλη ξανά ( μετάφραση της προεκλογικής εξαγγελίας του Προέδρου Τραμπ “make America great again”) αν δεν ενδιαφερθεί για τον υπόλοιπο κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας