Απέτυχε η τουρκική επιχείρηση στο Ιράκ κατά Κούρδων-Δεκατρείς νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Απέτυχε η τουρκική επιχείρηση στο Ιράκ κατά Κούρδων

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Γκάρε του βόρειου Ιράκ. Η επιχείρηση έκλεισε μετά την απώλεια τριών Τούρκων στρατιωτικών και 13 Τούρκων στρατιωτών και αξιωματούχων πληροφοριών που ήτνα αιχμάλωτοι στα χέρια των ανταρτών του ΡΚΚ.

“Περισσότεροι από 50 στόχοι καταστράφηκαν σε εναέριες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Άκαρ σε δημοσιογράφους. “Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μια σπηλιά που τέθηκε υπό έλεγχο μετά από έντονες συγκρούσεις αποκάλυψαν τα πτώματα 13 στρατιωτών μας που είχαν απαχθεί.”

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Αρχηγός Επιτελείου Γιασάρ Γκιούλερ απολογήθηκε δηλώνοντας ότι η τελευταία επιχείρηση στις εκστρατείες Claw Tiger και Claw Eagle που ξεκίνησε η Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, στηρίχτηκε σε «πολύ καλά στοιχεία» σχετικά με το πού διατηρούσε το PKK τους συλληφθέντες Τούρκους στρατιώτες.

Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη για την επιχείρηση, η οποία υποτίθεται ότι έγινε για να διασωθούν 13 αιχμάλωτοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και στελέχη της ΜΙΤ, που κρατούνταν σε περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο των ανταρτών του ΡΚΚ στο όρος Γκάρε.

Γι’ αυτό ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι την Τετάρτη που μας πέρασε, θα ανακοίνωνε ένα θαυμάσιο νέο στην τουρκική κοινή γνώμη.

Εννοούσε προφανώς την απελευθέρωση των 13 αιχμαλώτων.

Όμως, η επιχείρηση έληξε με φιάσκο, αφού οι αιχμάλωτοι βρέθηκαν όλοι νεκροί.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα ότι ο χώρος που βομβαρδίζεται από τουρκικά αεροσκάφη φιλοξενεί τους αιχμαλώτους και ότι υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθούν, ενώ η τουρκική πλευρά κατηγορεί τους αντάρτες ότι αυτοί σκότωσαν τους αιχμαλώτους.

Τέλος, υπάρχει στο διαδίκτυο ενυπόγραφη επιστολή άλλου αιχμαλώτου που κατηγορεί το τουρκικό κράτος ότι με την επιχείρηση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αιχμαλώτων, τη στιγμή που οι αντάρτες είχαν δεχτεί τη μεσολάβηση ανθρωπιστικών οργανώσεων, για να τους αφήσουν ελεύθερους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας