Αν προσπαθήσετε να δαγκώσετε τη Ρωσία, θα σας σπάσουμε τα δόντια

417
Γεωργία
Λάβρος κατά όσων σκοπεύουν να επιφέρουν διάλυση στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένοντας ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Αυστηρό μήνυμα κατά όσων σκοπεύουν να διαλύσουν τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένοντας ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της από πιθανή επέμβαση από το εξωτερικό.
Σε ομιλία του στην οργανωτική επιτροπή «Victory», η οποία είναι υπεύθυνη για τη μνημόνευση όσων σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι, «όλοι θέλουν να μας δαγκώσουν κάπου, ή να δαγκώσουν κάτι από εμάς».
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.05.2021
Εάν ή όταν αυτό συμβεί, ανέφερε ότι η χώρα «θα σπάσει τα δόντια» εκείνων που θα το επιχειρήσουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέγεθος της Ρωσίας και οι φυσικοί πόροι της σημαίνουν ότι οι αντίπαλοι πάντα θα βρίσκουν λόγους να επιχειρούν να ψαλιδίσουν τα φτερά της καθώς ισχυροποιείται.
«Όπως είχε πει ένας από τους αυτοκράτορές μας, “το μεγάλο μέγεθός μας τρομοκρατεί τους πάντες”» πρόσθεσε. Η αναφορά ανήκει στον Τσάρο Αλέξανδρο τον Γ’, και αναφέρει ότι αυτός είναι ο λόγος που «η Ρωσία δεν έχει φίλους».
Συνεχίζοντας, ο Πούτιν, επέκρινε εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι φυσικοί πόροι της χώρας, μεταξύ αυτών ξυλεία, μέταλλα, ενεργειακά αποθέματα στις απέραντες εκτάσεις της Σιβηρίας, δεν θα πρέπει να ανήκουν μόνο σε μία χώρα. «Είναι παράξενο να ακούς τέτοια πράγματα, ειδικά δημόσια, αλλά κάποιες φορές προκύπτουν» ανέφερε.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.05.2021
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αποδώσει στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ τον ισχυρισμό ότι «οι τεράστιοι φυσικοί πόροι της Σιβηρίας δεν πρέπει να ανήκουν μόνο στη Ρωσία».
Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ολμπράιτ έχει πει κάτι τέτοιο και η ίδια το έχει αρνηθεί. Πάντως, η ιδέα ότι η Ρωσία μπορεί να διασπαστεί ή να διαλυθεί υπήρξε μία μακροχρόνια ανησυχία στη χώρα με ορισμένους δυτικούς αναλυτές να υποστηρίζουν την ιδέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας