‘Ανω-κάτω το νοσοκομείο Καβάλας-Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας στα Επείγοντα

1513
γιατρών

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/3), νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καβάλας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.doctor-563428_1280.jpg

Τη νοσηλεύτρια φέρεται να χτύπησε ασθενής που έφθασε στα επείγοντα με τη συνοδεία δύο ανδρών.

Η άτυχη νοσηλεύτρια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο χτυπημένη στο πρόσωπο. Σε τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις οδηγούν οι αδιέξοδες αντιλαϊκές πολιτικές αποδυνάμωσης της δημόσιας υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του υπέστη συνάδελφος μας, νοσηλεύτρια του ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας από ασθενή που προσήλθε για εξέταση! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση.

Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς. Η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να το αντιμετωπίσει μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης από κάθε βάρδια….

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο ,να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων ,όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν! Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη».

*Πηγή: proininews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας