Ανυπότακτο Ιόνιο: Από το ΟΧΙ ..στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση!

1307
ιόνιο

Από το ΟΧΙ στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των κρατικών υποδομών, στην οικονομική ανάπτυξη με …“θετικό κλίμα”.

Είναι παλιά και πασίγνωστη η συνταγή στον πολιτικό στίβο, με την οποία η γενική διατύπωση κρύβει περίτεχνα την αληθινή πολιτική πρόθεση. Βγαίνει υποτίθεται ο επικεφαλής και διατυπώνει μια στρογγυλεμένη άποψη που χαϊδεύει τ’ αυτιά των πολιτών, την ίδια στιγμή που οι εντεταλμένοι του μεθοδεύουν από πίσω την πραγματική πολιτική επιδίωξη. Αυτό έγινε και γίνεται και στην περίπτωση της παράνομης ιδιωτικοποίησης του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας. Αυτό είναι πράγματι πολιτική “μαγκιά” κύριοι της διοίκησης της Περιφέρειας των Ιονίων και κ. Θ. Γαλιατσάτο, εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας Κέρκυραςκαι για να το λέτε εσείς κάτι ξέρετε(09 /12/2015 ο κ. Γαλιατσάτος: «η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον»https://www.liberal.gr/arthro/24246/epikairotita/2015/kata-tou taiped-gia-ta-aerodromia-o-perifereiarchis-ionion-nison-.html)

Είναι η ίδια “μαγκιά” με την οποία ξεπουλήθηκε όλη η Ελλάδα στα επενδυτικά funds, από ένα παράνομο και αντισυνταγματικό όργανο το ΤΑΙΠΕΔ που χαίρει αστικής και ποινικής ασυλίας, με εγκυκλίους και νόμους που συντάχθηκαν νύχτα. Είναι η ίδια “μαγκιά” με την οποία η περιφερειακή διοίκηση και ο Περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος, προχωρούν τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο κατ’ εντολή της κυβέρνησης. Είναι η ίδια “μαγκιά” με την οποία βαφτίζουν “αναβάθμιση” τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ κατ’ εντολή των μνημονιακών επιταγών καθιστώντας τα επιχειρηματικό πεδίο δόξης λαμπρό.(05-04-13… «Ο αγώνας για την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ είναι λαϊκός και ριζοσπαστικός».http://www.inkefalonia.gr/koinonia/11369-th-galiatsatos-o-agonas-gia-tin-diatirisi-kai-anavathmisi-tou-tei-einai-laikos-kai-rizospastikos),(Ανακοίνωση της “ΑΝΑΣΑ” 24-11-11…Επειδή είναι φανερό ότι πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής τριπλής συγκυβέρνησης, αποτελεί η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων μέσα στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής διάλυσης της δημόσιας Παιδείας και της παράδοσης της στο ιδιωτικό κεφάλαιο ).

Βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων της Διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, το ξεπούλημα του Αεροδρομίου βαφτίστηκε “παραγωγική επένδυση” σε … “θετικό κλίμα”. Για τις δε πτήσεις τηςRyanair από Βουδαπέστη με 15 ευρώ (που και πριν την ιδιωτικοποίηση “πετούσε” στην Κέρκυρα), ρωτήστε τους εργαζόμενους της εταιρίας που βρίσκονται σε συνεχείς απεργίες εδώ και τέσσερα χρόνια. Μας είπε δηλαδή δύο πολύ σημαντικά πράγματα, αφενός ότι το ιδανικό μοντέλο της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων, πρέπει να στηρίζεται σε εργαζόμενους με σχεδόν μηδενικά δικαιώματα και χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως αυτοί της Ryanair ή της Fraport, αφετέρου ότι το πρότυπο μοντέλο αναπτυξιακής πολιτικής είναι αυτό, το οποίο ο Περιφερειάρχης αντιπάλευε στις προεκλογικές του διακηρύξεις το 2014. Δηλαδή το μοντέλο της υφαρπαγής των κερδοφόρων κρατικών υποδομών και κοινωφελών επιχειρήσεων.

Έχουμε μνήμη και όλοι θυμόμαστε ότι οι “μαγκιές” στον κ. Φούχτελ – που αποτελούν και πολιτικό κριτήριο του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου – ότι είναι “ανεπιθύμητος”, μετατράπηκαν σε πλήρη αποδοχή της Fraport, της Total και της Repsol. Οι “μαγκιές” στο εγχώριο νεοφιλελεύθερο κατεστημένο, μετατράπηκαν σε σιωπηλή αποδοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας