Ανυπότακτη Θεσσαλία: Πρωταθλητής της ανεργίας ο κ. Αγοραστός

1048
ανεργίας

Τα στοιχεία* που δημοσίευσε η Ελληνική στατιστική αρχή για την εξέλιξη της ανεργίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι απογοητευτικά.

Η Περιφέρεια μας όχι μόνο δεν παρακολουθεί την μικρή μείωση που καταγράφεται στο συνολικό αριθμό των άνεργων στην επικράτεια, αλλά αντίθετα στην Θεσσαλία η ανεργία αυξάνεται. Συγκεκριμένα στο τέλος του 2018 ανήλθε και πάλι στο 19%.

Η Θεσσαλία και η Περιφέρεια Αιγαίου είναι οι μοναδικές περιφέρειες που αυξήθηκε η ανεργία το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Πρωταθλήτρια της ανεργίας αναδεικνύεται η Καρδίτσα με το ιλιγγιώδες 28,1%.  Πρωταθλητής της ανεργίας ο κ. Αγοραστός που από το 2011 που ανέλαβε περιφερειάρχης, η ανεργία τριπλασιάστηκε στην Καρδίτσα οδηγώντας τον νομό αυτό στην δεύτερη θέση της ανεργίας πανελλαδικά.

Όσο κι αν ο περιφερειάρχης επαίρεται για τα έργα που φτιάχνει ή υπόσχεται η πραγματικότητα είναι ότι το μοντέλο που ακολουθεί από το 2011 είναι αυτό που μας οδήγησε στην χρεοκοπία.

Τα όποια έργα δεν μειώνουν την ανεργία διότι δεν είχαν αυτό τον στόχο. Απλά δίνονται σε μεγαλοεργολάβους, τα χρήματα μετατρέπονται σε τσιμέντο, ο αντίκτυπος στην ανεργία και στην παραγωγική διαδικασία είναι μηδενικός και η Θεσσαλία χρεοκοπεί.

Στην πράξη το σχέδιο που χρηματοδοτεί η ΕΕ και διεκπεραιώνει ο ευρωπαϊστής κ. Αγοραστός κάνει την φτώχια να ριζώνει στα λαϊκά στρώματα. Οι επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη, όσες δεν έχουν κλείσει είναι πνιγμένες στα χρέη, η αγορά ματώνει, ο αγροτικός κόσμος και οι παραγωγοί  αγωνίζονται για την επιβίωση τους.

Τα ποσοστά όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας  αυξάνονται με πιο μεγάλα θύματα τους νέους, τις  γυναίκες. Χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στη μετανάστευση ή στην ανέχεια και περιθωριοποίηση και πίσω από όλα ο δημόσιος πλούτος και οι εκτάσεις της χώρας μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημοσίας Περιουσίας, και πωλούνται  ή υποθηκεύονται στους δανειστές για τα επόμενα 100 χρόνια!

Λαός και νεολαία ξέρουμε πια ότι δεν έχουμε κανένα μέλλον με τη συνέχιση αυτού του δρόμου.

Στην Ανυπότακτη Θεσσαλία υποστηρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι η αλλαγή πορείας και η επιβολή του δικού μας σχεδίου στην Τ.Α. αντί του ευρωμνημονιακού!

Ένα σχέδιο που από την τσιμεντοποίηση θα μεταφέρει τους πόρους στην μεταποίηση, στην βιομηχανία, στην παράγωγη, στην αγροτική οικονομία, στην παράγωγη προϊόντων διατροφής, στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, στο τουριστικό προϊόν στην δημιουργία μονίμων και σταθερών θέσεων εργασίας βάση σχεδίου.

Πρώτιστα στοχεύουμε στην μεταφορά άμεσης εξουσίας προς τους Θεσσαλούς με  ενεργοποίηση των τοπικών συνελεύσεων και  αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.

Με τους πολίτες στο κέντρο λήψεων των αποφάσεων αλλάζουμε την αυτοδιοίκηση και δημιουργούμε το πεδίο ανάδειξης των λαϊκών και τοπικών προβλημάτων και διεκδικήσεων ώστε να οικοδομήσουμε τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης απέναντι στις ευρω μνημονιακές επιλογές και σχέδια.

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Για τον λαό και τον τόπο μας_

anipotaxtithessalia@gmail.com

*Πηγή στοιχείων: http://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SJO02/-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας