Ανυπότακτη Αττική: Κινητοποίηση για ελεύθερη στάθμευση σε Μετρό Δουκίσσης Πλακεντία-Χαλανδρίου

1029
ανυπότακτη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ καταγγέλλει την απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να εκχωρήσει στην εκμετάλλευση ιδιωτών τους χώρους πάρκινγκ στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Εθνικής Άμυνας και Χαλανδρίου (επί της Γαρυττού).

Πρόκειται για μια ακραία κίνηση που συμπληρώνει την πολιτική εμπορευματοποίησης των μετακινήσεων και αφαίμαξης των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων της Αττικής. Η  επιθετική πολιτική της εταιρείας με τις ευλογίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Περιφέρειας Αττικής και Δήμων, έχουν σήμερα οδηγήσει στην ύπαρξη ενός μόνο ελεύθερου χώρου στάθμευσης σε σταθμούς Μετρό, αυτού της Κατεχάκη, σε ολόκληρη την Αττική.

Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Αττικής πληρώνουν ακριβά το τίμημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μετακίνησης που όφειλαν να είναι δημόσιες και προσβάσιμες σε όλους και όλες, και ιδίως στους εργαζόμενους και τους πληττόμενους οικονομικά πολίτες. Αντ’ αυτού, η πλέον μαζική μετακίνηση στην Αττική που γίνεται μέσω του ΜΕΤΡΟ καθίσταται δυσβάσταχτη για τους πολλούς.

Με τη νέα συνθήκη εκατοντάδες πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν 6 ευρώ τη μέρα (132 ευρώ το μήνα για τις εργάσιμες μέρες!) για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΜΕΤΡΟ, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για πολυσύχναστους σταθμούς μετρό που εξυπηρετούν αποκλειστικά σχεδόν περιοχές όπως την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, το Γέρακα, την Παλλήνη.

Επιπλέον, η ιδιωτικοποίηση ενός ελεύθερου πάρκινγκ (και μάλιστα χωρίς κανένα όφελος για το δημόσιο) μαζί με την ανυπαρξία τοπικού δικτύου δημοτικών συγκοινωνιών προκαλεί φαινόμενα ντόμινο. Εύλογα, η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν το μέχρι πρότινος δωρεάν πάρκινγκ, διοχετεύει τον κυκλοφοριακό φόρτο στις γύρω γειτονιές της Αγ. Παρασκευής, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. Το Κοντόπευκο, το Πάτημα και η Μεταμόρφωση πληρώνουν ήδη το τίμημα της ιδιωτικοποίησης με τα πεζοδρόμια και τους δρόμους τους να καταλαμβάνονται από ατέλειωτες σειρές σταθμευμένων οχημάτων.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Αττικής μένει άπραγη, αντί ως όφειλε να λαμβάνει πρωτοβουλίες απέναντι στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το Υπουργείο Μεταφορών. Η αφαίμαξη και ο αποκλεισμός των πολιτών τόσων δήμων της Αττικής από το αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης ασφαλώς δεν απασχολούν την Περιφερειάρχη κυρία Δούρου, η οποία αντιθέτως καταπιάνεται σε όλη τη θητεία της μόνο με ζητήματα που εμπλέκουν (ή και χρηματοδοτούν…) βαριά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χλιαρές έως και σε περιπτώσεις ανύπαρκτες είναι και οι αντιδράσεις των διοικήσεων των γειτονικών δήμων.

Μόνος δρόμος είναι να δυναμώσουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες των κατοίκων για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης των χώρων στάθμευσης.

Απαιτούμε δημόσιες και ελεύθερες συγκοινωνίες και μετακινήσεις για τους πολίτες της Αττικής.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των φορέων / κατοίκων της περιοχής:  Όλοι -ες την Παρασκευή 22/3, 7.30 π.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ

Για μια Αττική των Αγώνων – Για τα δικαιώματα των πολλών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας