Ανυπότακτη Αττική: Κατάργηση των διοδίων, ελεύθερες μετακινήσεις για όλους

1289
αττική

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε, από κοινού με τη Λαϊκή Ενότητα, στον Άγιο Στέφανο και στον Ωρωπό, συναντήθηκε το Σάββατο 4-5-2019 με τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια. Στη συνάντηση συμμετείχε η Υποψήφια Περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Σαραφιανός και πολλά μέλη της κίνησης.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Συντονιστικής Επιτροπής μας μίλησαν για τις τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους της Β.Α. Αττικής η επέκταση των διοδίων και το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, αλλά και για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί, με στόχο να καταστείλει το κίνημα.

Όπως και η ίδια η Επιτροπή έχει αναδείξει, οι συμβάσεις παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου  αποτελούν σκάνδαλο. Οι όροι τους, που έχουν υπαγορευθεί από τους μεγαλοεργολάβους, προκαλούν συνεχή οικονομική αιμορραγία στους κατοίκους, που αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια για τις αστικές μετακινήσεις τους, για να πάνε στις δουλειές τους, ή ακόμα και στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ πλήττουν και τα ίδια τα συμφέροντα του δημοσίου.

Ο ηρωικός αγώνας της Επιτροπής και των κατοίκων ενάντια στα διόδια, άφησε μεγάλες παρακαταθήκες και προκάλεσε ρήγματα. Έτσι, επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί με σκληρή καταστολή. Με τους νόμους Ρέππα – Βορίδη, που επέβαλαν πρόστιμα και θεσμοθέτησαν ιδιώνυμα αδικήματα, ποινικοποιήθηκαν οι αγώνες και διαμορφώθηκαν τα όπλα ώστε εκατοντάδες αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και αιρετοί, να βρίσκονται διωκόμενοι ακόμα και σήμερα, παρά το ότι οι σκευωρίες καταρρέουν στα δικαστήρια.

Ο χειρισμός του ζητήματος των διοδίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διοίκηση Δούρου, απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι κινούνται σε πλήρη σύμπλευση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και ότι λειτούργησαν ως πολιτικοί απατεώνες, λέγοντας εξόφθαλμα ψέμματα στους κατοίκους της Β.Α. Αττικής.

Τόσο η κα Δούρου, όσο και ο κ. Σπίρτζης, υποσχέθηκαν την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός της Αττικής, την άμεση παύση των ποινικών διώξεων των αγωνιστών, αλλά και την κατάργηση των νόμων Ρέππα – Βορίδη.

Όχι μόνο τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε, αλλά αντίθετα η επέκταση των διοδίων είναι στο τραπέζι, όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων, που θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο την επιβάρυνση των πολιτών. Την ίδια στιγμή, οι διώξεις συνεχίζονται και το ποινικό πλαίσιο παραμένει ανέγγιχτο.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και στέκεται αλληλέγγυη απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν διώξεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου.

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους – οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό με ελεύθερη πρόσβαση από όλους, χωρίς διόδια.

Κατάργηση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και διαμόρφωση ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων.

Όχι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων, αλλά και σε κάθε προσπάθεια για νέα διόδια κάθε τύπου (ηλεκτρονικών και μη)

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια.

Να καταργηθούν οι νόμοι Ρέππα-Βορίδη που ποινικοποιούν τους αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας