Αντιπρόεδρος Βενεζουέλας: Οι ΗΠΑ εμποδίζουν το διάλογο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

1457
εμποδίζουν

Οι οδηγίες της Ουάσινγκτον εμποδίζουν τον διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της αντιπολίτευσης, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλι Ροντρίγκεζ μιλώντας στο RT.

Το «μπλόκο» που κάνει η Ουάσινγκτον σε συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης επικρίνει η Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλι Ροντρίγκεζ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό RT.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιδο
© AFP 2018 / FEDERICO PARRA

«Αυτή είναι η εντολή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να μην υπάρξουν υπάρξουν συνομιλίες, αλλά μόνο πόλεμος που παρεμποδίζει [τον διάλογο]. Λέμε ναι στον διάλογο και όχι στον πόλεμο, ο τελευταίος δεν αποτελεί επιλογή», τόνισε η Ροντρίγκεζ.

Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί μια πολιτική «απόλυτης πολιτικής και ιδεολογικής απόρριψης» της Βενεζουέλας και του μπολιβαρικού μοντέλου σοσιαλισμού.

Πανό με τον Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.
© AFP 2018 / LUIS ROBAYO

«Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του», δήλωσε η Ροντρίγκεζ, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί ανέθεσαν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να μην υπογράψει συμφωνία για την προεδρική εκλογή με την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017.

Την ίδια στιγμή, η Ροντρίγκεζ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ως «ψέμα» με στόχο να βρεθεί δικαιολογία για την αμερικανική επέμβαση στη χώρα.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο, ο λαός της Βενεζουέλας δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση με το πρόσχημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Χουάν Γκουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας αμερικανικής παρέμβασης για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο και τη λήξη της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μιλώντας στο AFP ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι θα κάνει «όλα όσα είναι απαραίτητα… για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» αναγνωρίζοντας ότι η παρέμβαση της Ουάσιγκτον είναι «ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα».

*Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας