Αντί-S400 μαστορεύει η Τουρκία! Προπαγανδίζει το νέο “τουρκικό” σύστημα αεράμυνας SİPER

655
Αντί-S400 μαστορεύει η Τουρκία

Που βρήκε την τεχνολογία η Τουρκία να δοκιμάσει σήμερα δήθεν αντίστοιχο πύραυλο του ρωσικού S-400;

Οπως φαίνεται, η Τουρκία δεν θα αναπτύξει τελικά τους ρωσικής κατασκευής πυραύλους S-400, και θα προχωρήσει προς μια λύση που προσβλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, για αυτό και έχει ξεκινήσει η προπαγάνδα περί τουρκικού αντίστοιχου του ρωσικού αντιβαλλιστικού συστήματος από “τουρκικά χέρια” με το όνομα SİPER, το οποίο παρουσιάζει ως τον “σωτήρα” της τουρκικής αεράμυνας μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

“Δεν είναι η σωστή λύση. Η Τουρκία θα έπρεπε να είχε προβλέψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ όταν αγόραζε το ρωσικό σύστημα από την αρχή.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θελήσουν να ελέγξουν ότι βρίσκεται στο υπόστεγο από τους ρωσικούς πυραύλους. Η Τουρκία δεν πρέπει να το επιτρέψει αυτό, πρέπει να αναπτύξει το σύστημα S-400 και αυτό  πρέπει να το κάνει τώρα», δήλωσε ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α. Naim Babyroğlu, λέγοντας την πάσα αλήθεια.

Η Τουρκία αν θέλει να σωθεί, θα πρέπει να “αποθηκεύσει” τους ρωσικούς πυραύλους ( πράγμα που θα γίνει), αλλιώς οι κυρώσεις και η υβριδική επίθεση από τις ΗΠΑ, δεν θα έχει προηγούμενο.

Από ότι όμως όλα δείχνουν, όντως η Άγκυρα γέρνει προς τις ΗΠΑ, παρασκηνιακά όμως, διότι επίσημα συνεχίζει να κάνει το “κουτσαβάκι” ο Τούρκος πρόεδρος στους Αμερικανούς, για να πείσει τους οπαδούς του ενόψει εκλογών το 2023 ή νωρίτερα.

Ο ίδιος υλοποιεί στο θέμα αυτό μια “κυβίστηση” μεγάλων διαστάσεων, εμφανίζοντας αρχικά το τουρκικό σύστημα αεράμυνας μακράς εμβέλειας (με πολύ περιορισμένες και αμφίβολες δυνατότητες) ως τον αντικαταστάτη του ρωσικού S-400.

Στην συνέχεια οι ρωσικοί πύραυλοι θα τεθούν σε μακρά αποθήκευση, αφού οι τουρκικοί αντίστοιχοι δήθεν θα “ κάνουν την ίδια δουλειά”.    

Για αυτό σήμερα ο τουρκικός τύπος, ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι δοκιμές στο τουρκικής κατασκευής αντιπυραυλικό σύστημα Στρατηγικών Εγκαταστάσεων έναντι εχθρικών επιθέσεων από μεγάλη εμβέλεια.

Το όλο πλάνο του πυραύλου ιSİPER, διεξάγεται σε συνεργασία με τις ASELSAN, ROKETSAN και TÜBİTAK SAGE.

Για αυτό και ο τουρκικός ελεγχόμενος τύπος, έδωσε νέες εικόνες για το εγχώριο σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας, με το όνομα SİPER.

Στις εικόνες που κοινοποίησε ο İsmail Demir, Πρόεδρος της διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών, αναφέρθηκε ότι πραγματοποιήθηκε και η πρώτη δοκιμαστική βολή του SİPER..

Ο Demir είπε: “Ολοκληρώσαμε με επιτυχία ένα άλλο στάδιο στην ανάπτυξη του εθνικού μας συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας και πολλαπλών επιπέδων, SİPER. Με το SİPER, το οποίο σκοπεύουμε να έχουμε έτοιμο έως το 2023, θα εξαλείψουμε όλες τις απειλές από αέρος, με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο.

Βήμα-βήμα, ενεργοποιήσαμε τα συστήματά μας σε διάφορα επίπεδα και βαδίζουμε προς τους στόχους μας σε άλλα επίπεδα.Πραγματοποιήσαμε μία από τις δοκιμές του πυραυλικού συστήματος SİPER, στο οποίο έχουμε κάνει αύξηση εμβέλειας και υψομέτρου”.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Abdullah Ağar,  δήλωσε ότι το σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας είχε εξαιρετικές ικανότητες.

“Η αεράμυνα και τα επιθετικά συστήματα έχουν αποδειχθεί ότι παίζουν ζωτικό ρόλο στη νίκη ή στην ήττα ενός πολέμου. Πού φάνηκε αυτό; Σε όλους τους πολέμους που έχουμε μπει πρόσφατα, ειδικά σε Συρία, Λιβύη και Καραμπάχ. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει μια τάση να αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας με μεγάλες δυνατότητες.

Δεν θα αφήνουμε την ύπαρξη της τουρκικής αεράμυνας μόνο στους ρωσικούς S-400. Οι S-400 δεν είναι αρκετοί, αφού χρειαζόμαστε πολλά τέτοια συστήματα.

Οι S-400 δεν μπορεί να είναι οι μόνοι αξιόπιστοι πύραυλοι, αφού για το μέλλον της Τουρκίας χρειαζόμαστε συστήματα αεράμυνας τόσο σε χαμηλά ύψη και μεσαία ύψη, όσο και σε μεγάλα ύψη και σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη. Σε αυτό το σημείο, το SİPER έχει μια εξαιρετική δουλειά να κάνει”, κατέληξε ο ίδιος.

Εδώ σερβίρεται στο τουρκικό “πόπολο” η ιδέα ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αρκούν, αφού δεν είναι οι μόνοι αξιόπιστοι, με στόχο να αποθηκευτούν αργότερα, αφού επέλθει συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς οι Τούρκοι, και αναμένεται να συμβιβαστούν με την δύση, εκτός και αν υπάρξει κάποια έκπληξη λόγω αντιαμερικανισμού και αντιδυτικών αντιλήψεων στο κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ και στην πλευρά των εθνικιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας