Ανησυχία από την βόμβα στο παράνομο τζαμί-Οργανωμένο κύκλωμα ή προβοκάτσια

    850

    Προβληματισμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) της ΕΛΑΣ, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί η εμπρηστική βόμβα που τοποθετήθηκε σε παράνομο τζαμί στην οδό  Στεφάνου Βυζαντίου στον Άγιο Παντελεήμονα, που τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη, αλλά και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κτυπούν με βόμβα και μάλιστα μεγάλης ισχύος, έναν λατρευτικό χώρο ισλαμιστών (ο οποίος λειτουργούσε παράνομα) στην Αθήνα, όπου κατοικούν περί τις 500.000 μουσουλμάνοι, παράνομοι μετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ή αλλοδαποί οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα την τελευταία δωδεκαετία και έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές κυβερνήσεις να μείνουν στην Ελλάδα.

    Και η ανησυχία εδράζεται στο αν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό (αλλά τι είδους μεμονωμένο περιστατικό μπορεί να είναι μια βόμβα σε ένα παράνομο τζαμί στην Αθήνα;) ή υπάρχει κάτι πιο οργανωμένο και υπονοείται από τις αρχές η προβοκάτσια από ξένη δύναμη.

    Διότι μπορεί η ελληνική πλευρά να μιλά και η υπόθεση να αφορά παράνομο τζαμί, αλλά η αντιμετώπιση π.χ. από μια ξένη δύναμη που έχει κάθε συμφέρον να δείξει ότι οι μουσουλμάνοι διώκονται στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με το «παράνομο» της υπόθεσης.

    Χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη κάποιων φανατικών, απλά σημειώνεται ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, έχει ισχυρή και οργανωμένη επιχειρησιακή δύναμη κρούσης στην Αθήνα και αυτό αποδείχθηκε πολλές φορές, όχι μόνο σε επιθέσεις κατά Κούρδων αντιφρονούντων, αλλά και σε περιπτώσεις που… συνεργάστηκαν με τις ελληνικές υπηρεσίες (ναι, έχει συμβεί και αυτό) στην σύλληψη επί ελληνικού εδάφους «Τούρκων υπηκόων, υπόπτων για τρομοκρατία».

    Από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι μπορεί να συνδέεται η βομβιστική επίθεση με το σημερινό μπαράζ πτήσεων της τουρκικής Αεροπορίας επάνω από το ελληνικό έδαφος σε Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη, Καστελόριζο, Ρόδο, Παναγιά, Ρω, Στρογγύλη!

    Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που τουρκικά μαχητικά «περνούν σουβλάκι» για την ορολογία των πιλότων της ΠΑ, τόσα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

    Αναμένεται η αντίδραση τόσο του ελληνικού όσο και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Αν η Άγκυρα αναφερθεί στην βομβιστική επίθεση στο παράνομο τζαμί στον Άγιο Παντελεήμονα, τότε τα πράγματα αλλάζουν…

    Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα, υπάρχουν 100-150 παράνομα τζαμιά, όπου εδρεύουν σκληροί ισλαμιστικοί πυρήνες.

    Aυτό που αναμένουν οι αρχές είναι να δουν αν θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στους παράνομους χώρους λατρείας των ισλαμιστών, οι οποίοι είναι αδύνατον να φυλαχθούν γιατί υπάρχει άγνοια τόσο για το πόσα ακριβώς είναι, όσο και να το πού βρίσκονται…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας