Ανεμογεννήτριες στο Βαθύ: Ζητούν ξανά την ψήφο σας! Αλλά εκπροσωπούν άλλους

1356
Ανάγκη

Στο δημοτικό συμβούλιο Θήβας της περασμένης Δευτέρας 15.04.2019, τέθηκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, η “Λήψη απόφασης για την αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης εδαφών από αιολικές εγκαταστάσεις στη Δ.Ε. Θίσβης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ (ΕΠΣΧΑΑ) (ΦΕΚ 2462/Β/3-12-2008)”.

Μάλιστα, το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με σκοπό να αιφνιδιασθούν οι πολίτες και να μην γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Θήβας, προωθεί με κάθε τρόπο την -επιπλέον του ορίου- κάλυψη του εδάφους του Δήμου με επιπλέον ανεμογεννήτριες και δημιουργεί μια άτυπη βιομηχανική περιοχή σε χώρο όπου θα αποκλείεται στο μέλλον οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

-Με αυτή την εγκατάσταση, ο κόλπος στο Βαθύ, που έχει αποκλειστεί σε μεγάλο μέρος του, από τους βιομηχανικούς ομίλους, ουσιαστικά περικυκλώνεται από νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (τις 33 ανεμογεννήτριες) με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση των πολιτών στην παραλίες και στον αιγιαλό, αφού ήδη η δημοτική αρχή της Θήβας σε πλήρη συνεργασία με την απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας, παρέδωσαν τη δημοτική οδό που ενώνει τη Θίσβη με την παραλία Αγγελή στον όμιλο Στασινόπουλου!. Δείτε στον χάρτη το “Γ” που σχηματίζουν οι 33 ανεμογεννήτριες δυτικά του κόλπου στο Βαθύ!

-Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση με μείζον κόστος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ για τους πολίτες. Οικονομικό λόγω της επιπλέον επιβάρυνσης των πολιτών με το ΕΤΜΕΑΡ που είναι η επιδότηση προς τους “επενδτυτές” των βιομηχανικών ΑΠΕ από το υστέρημα των καταναλωτών για να βάζουν οι ιδιώτες “επενδυτές”, ΔΩΡΕΑΝ σε δημόσιες δασικές εκτάσεις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες!. Και περιβαλλοντικό γιατί, θα μπουν 33 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ανεμογεννήτριες τουλάχιστον, περιμετρικά του κόλπου στο Βαθύ με τουλάχιστον 4 στρέμματα γήπεδο τοποθέτησης και ρίψη αντίστοιχου μπετόν (33Χ4 στρέμματα πλατεία) πλέον των τεράστιων εκσκαφών που θα γίνουν για τη διάνοιξη δρόμων, χανδάκων για την διέλευση των καλωδίων κλπ.

Μια περιοχή με παραδοσιακή κτηνοτροφική παραγωγή, μετατρέπεται χωρίς συζήτηση σε βιομηχανική περιοχή! Σημειώνουμε, ότι δεν έχει μέχρι σήμερα αντικατασταθεί καμία θερμική μονάδα, από τις Βιομηχανικές ΑΠΕ, αφού αδυνατούν να έχουν σταθερή απόδοση και το μόνο που επιβάλλουν είναι χαράτσι στους καταναλωτές, μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος σε βάρος των δημόσιων δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων και αλλαγή της μορφολογίας των ελληνικών βουνών.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων με ομόφωνη απόφαση της με τις ψήφους των Ανδρέα Χατζησταμάτη, Δημητρίου Τούτουζα, Αναστασίου Καμούτση, Βασιλείου Κατσάρα και Παναγιώτη Μέξη, είχε λάβει απόφαση να εισηγηθεί προς το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, να αυξηθεί το ποσοστό κάλυψης εδαφών της δημοτικής ενότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων με ανεμογεννήτριες από 5% σε 5,98% και από 162 ανεμογεννήτριες σε 194.
Επίσης η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Χωστίων, ενημερωθήκαμε ότι λήφθηκε τηλεφωνικά και ότι ο ένας σύμβουλος, ενημερώθηκε ότι θα μπουν δύο μόνο ανεμογεννήτριες!

Απαιτούμε να γίνει πλήρης συζήτηση και να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Γιατί οι “επενδυτές” θα λάβουν πολλά, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής, θα χάσουν τις παραδοσιακές δραστηριότητές τους, θα υποχρεωθούν να ανεχθούν την υποβάθμιση της ζωής τους, και ως αντάλλαγμα θα έχουν τα “καθρεφτάκια” των ανταποδοτικών, που απλά θα επιβεβαιώσουν την καταστροφή της περιοχής.
Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί δεν έλαβε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και δεν πέρασε ως κατεπείγον.

Όχι άλλες ανεμογεννήτριες! Όχι στον αποκλεισμό του κόλπου στο Βαθύ από βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία Αγγελή! Άρση του αποκλεισμού του δημοτικού δρόμου προς την παραλία Αγγελή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας