Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Μεγάλες κινητοποιήσεις για μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και εργασιακά εκπαιδευτικών

1021

Θέλουν να συνηθίσουμε στα ψίχουλα – Δεν θα το επιτρέψουμε!

Να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα τμήματα με μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά – άμεση λήψη όλων των μέτρων ασφάλειας και υγείας μαθητών/εκπαιδευτικών – μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία!

Κάλυψη ΤΩΡΑ όλων των κενών! Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία/κατάργηση του προσοντολογίου – Κανένας αποκλεισμός καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3  Σεπτέμβρη στις 13.00 στο ΥΠΑΙΘ.

Μετά από χρόνια επισφαλούς εργασίας/ανεργίας/μετακινήσεων βλέπουμε να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να μας συνηθίσουν στα ψίχουλα. Μας έμαθαν ως αναπληρωτ(ρι)ες να μας φτάνουν τα ελάχιστα. Ας δουλέψεις μωρέ και ας μην έχεις δικαιώματα, άδειες, αξιοπρεπείς συνθήκες. Έλα μωρέ ας δουλέψεις κι ας σε πληρώσουν το Δεκέμβρη. Ας δουλέψουμε κι ας είμαστε εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας (παίρνουμε ό,τι τμήμα έχει ξωμείνει, γυρίζουμε σε 3-4 σχολεία για την κάλυψη των ωρών μας, κάνουμε και τα θελήματα, μας περνάνε και κόσκινο αν είναι να πάρουμε άδεια). Ας δουλέψουμε μωρέ κι ας μας κόβουν την προϋπηρεσία, τα δυσπρόσιτα, ας μας αποκλείουν αν αρνηθούμε να πάμε για 9 μήνες όπου μας πετάξει το υπουργείο, ας μας διαπομπεύουν αν δεν αντέξαμε μόνες μας χωρίς τα παιδιά μας στην Γαύδο. Ας δουλέψουμε μωρέ κι ας μας προσλάβουν τον Φλεβάρη, 4 μήνες μόρια είναι αυτοί.

Θέλουν να μας μάθουν στα ψίχουλα και δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα του μελλοντικού εκπαιδευτικού. Ευέλικτοι, αναλώσιμοι, ανταγωνιστικοί και πάνω από όλα ελαστικά εργαζόμενοι!

Λοιπόν τώρα για το θεαθήναι το υπουργείο έκανε προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ων πριν όμως βγουν τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση, χωρίς να καλύψει καν τα ήδη υπάρχοντα και γνωστά! Ας μην μιλήσουμε δε για τις ειδικότητες που το παζάρι των ωρών με βάση τα νέα ΩΠ και όλες τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων, κινδυνεύουν με εξαφάνιση από τα σχολεία μας. Σα να μην έφτανε αυτό, πολλές διευθύνσεις, θα μας τοποθετήσουν, λέει, αλφαβητικά ή τυχαία ή προσωρινά. Έως την οριστική τοποθέτηση καλείται 20.000 κόσμος να μένει σε ξενοδοχεία, γνωστούς, στο δρόμο ή όπου θέλει!  Όλο αυτό το φιάσκο γίνεται για να δείξει η Κυβέρνηση ότι όλοι στη 1 Σεπτέμβρη θα είναι στα σχολεία, άσχετα εαν μετά από 5-6 μέρες 20 χιλιάδες+ κόσμος θα αλλάξει σχολεία σαν να παίζει μουσικές καρέκλες. Και μέσα σε όλο αυτό τον παραλογισμό, δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένοι/ες συνάδελφοι/ισσες από τα παράβολα, την αδυναμία εξομοίωσης και άλλα λάθη, ενώ χιλιάδες άλλοι και άλλες που κινδυνεύουν να μην ξαναδουλέψουν στην εκπαίδευση γιατί καταποντίστηκαν στους απορριπτικούς πίνακες του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει ευλαβικά η ΝΔ.

Θα μας σεβαστούν ως ανθρώπους. Θα σεβαστούν τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί λύση με ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και να παρουσιαστούμε απ’ ευθείας στην οριστική μας τοποθέτηση. (Η μισθοδοσία ξεκινάει με την ανάληψη υπηρεσίας και όχι με την τοποθέτηση σε σχολείο).

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα. Να μην μας εμπαίζουν και να μην γινόμαστε έρμαια των γνωστών λακέδων των διαδρομών του υπουργείου.

Τα παιχνίδια στις πλάτες των αναπληρωτ(ρι)ών, όμως, συνεχίζονται με προσωρινές τοποθετήσεις, με απόκρυψη κενών, μαγειρέματα και βολεύματα από τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά με πολύ σημαντικό τώρα το άνοιγμα των σχολείων.

Αυτή τη στιγμή το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να πλασάρει την εικόνα της ομαλής λειτουργίας, ότι έχουν παρθεί μέτρα, ότι κατά μέσο όρο οι μαθητές στα τμήματα είναι… 17! Σε εντεταλμένη υπηρεσία έχει γίνει και μέρος της επιστημονικής κοινότητας που δεν διστάζει να πουν πως περισσότεροι εκπαιδευτικοί και μικρότερα τμήματα αποτελούν περισσότερες εστίες μόλυνσης! Ας μην αναφερθούμε σε όσα έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα, σε όσα δεν αντέχει η λογική, προκειμένου να ντυθεί με επιστημονικότητα το μόνο προφανές.

Είναι στυγνοί εγκληματίες! Αυτή την στιγμή δεν έχουν προσληφθεί ούτε οι μισοί εκπαιδευτικοί που δούλευαν πέρυσι. Ακόμα και με τα πολυπληθή στοιβαγμένα τμήματα του ΥΠΑΙΘ, ακόμα και χωρίς την πανδημία, αυτή τη στιγμή τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν. Χιλιάδες τμήματα χωρίς εκπαιδευτικούς. Χιλιάδες σχολεία χωρίς καθηγητές. Χιλιάδες παιδιά με αναπηρία ή/και μαθησιακές δυσκολίες χωρίς την απαραίτητη στήριξη.

Ακόμα και χωρίς την πανδημία δεν θα μπορούσαν σήμερα να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία.

Όμως λόγω πανδημίας θα έπρεπε να παρθούν επιπλέον μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Τα 2 μοναδικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση είναι πρώτον η ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα καθώς και το ελάχιστο όριο μαθητών (των 15 παιδιών) που εμποδίζει να φτιαχτούν μικρά τμήματα. Το δεύτερο μέτρο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τι ακριβώς θεωρεί η Κεραμέως ότι θα κάνουν τα παιδιά όταν θα λείπει εκτάκτως μια μέρα ένας εκπ/κος; Θα μοιράζονται μέσα στα ήδη πολυπληθή τμήματα μαθητές άλλων τμημάτων; Μα έτσι θα σκάσουν οι περιβόητες φούσκες μας!

Το τραγικότερο φυσικά είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών διαφημίζει την πρόσληψη καθαριστριών για τα σχολεία σαν μέτρο για την πανδημία ενώ δεν προσλαμβάνει ούτε ένα άτομο παραπάνω από την περσινή χρονιά, χωρίς καμιά μονιμοποίηση των καθαριστριών. Αντίθετα οι εργολαβίες συνεχίζονται, οι καθαρίστριες καλούνται με 4ωρα (στην καλύτερη περίπτωση) και πενιχρό μισθό, μοιρασμένες σε πολλές περιπτώσεις σε περισσότερα από ένα σχολεία, να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Μας φτύνουν στα μούτρα και μας λένε ότι βρέχει. Δεν θέλουν να ξοδέψουν ούτε ευρώ για το ασφαλή άνοιγμα των σχολείων. Θέλουν να δίνουν εκατομύρια στα ΜΜΕ για την χυδαία προπαγάνδα τους. Θέλουν να ξοδεύουν εκαταμύρια ευρώ σε φράχτες, πολεμικές δαπάνες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Θα λέγαμε ντροπή τους, αλλά δεν είναι θέμα ντροπής. Θέλουν να μας συνηθίσουν στα ψίχουλα και να λέμε και ευχαριστώ. Δεν πρόκειται να υπακούσουμε. Προχωράμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας

  • Πέμπτη 3/9 στις 13:00 όλες και όλοι στο ΥΠΑΙΘ και στις συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Παρασκευή 4/9 ανοιχτή συνέλευση Συντονιστικού Αναπληρωτών στις 18:00 στο προαύλιο του 144ου ΔΣ (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας