Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

800
πρόγραμμα

Με τις αναγκαίες προσαρμογές που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, ανακοινώθηκε χτες το «συμπυκνωμένο» πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στους ανοιχτούς χώρους του Φεστιβάλ (Ηρώδειο, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Μικρή Επίδαυρος).

Καθώς οι εκδηλώσεις θα είναι σημαντικά μειωμένες από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα έχει τον υπότιτλο «Υποσύνολο». Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου, «τα έργα που δεν θα μπορέσουν να παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται ήδη για το 2021, σε ένα διευρυμένο Φεστιβάλ ’20 – ’21».

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται 17 ελληνικές παραγωγές μουσικής, θεάτρου και όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες, που είχαν ήδη εξαγγελθεί στο αρχικό διευρυμένο πρόγραμμα και θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία, ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Πληροφορίες για τις ώρες προσέλευσης του κοινού καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν στο greekfestival.gr.

Την αυλαία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα ανοίξει, στις 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», με μουσικές και τραγούδια του συνθέτη από το θέατρο. Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε διατελέσει διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την περίοδο 1998 – 1999 και το τιμητικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ στο πρόσωπό του θα είναι ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Υπό την μπαγκέτα του σταθερού συνεργάτη του συνθέτη, Θύμιου Παπαδόπουλου, θα τραγουδήσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος και Κώστας Θωμαΐδης, ενώ κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

Θα προηγηθεί, από 5 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, μια εικαστική έκθεση – εγκατάσταση του Διονύση Καβαλλιεράτου (σε επιμέλεια Πολύνας Κοσμαδάκη, ιστορικού Τέχνης, επιμελήτριας του Μουσείου Μπενάκη), με τίτλο «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», που θέτει στο επίκεντρο τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με την εικαστική δημιουργία και αναδεικνύει τον χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Ηρωδείου συνυπάρχουν συναυλίες συμφωνικής μουσικής, παραστάσεις και γκαλά όπερας, με παρουσιάσεις Ελλήνων τραγουδοποιών.

Στην Επίδαυρο θα παρουσιαστούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, από το Εθνικό Θέατρο οι παραστάσεις «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, και «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, καθώς και από το ΚΘΒΕ οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Αντίστοιχα στη Μικρή Επίδαυρο το πρόγραμμα πλαισιώνεται από πέντε μουσικές παραστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας