Αναδρομικά δώρα δημοσίων υπαλλήλων: Τι να γράφει η αίτηση

2396
αναδρομικά

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στα δώρα να δημοσιεύεται λίγο πριν την εκπνοή του 2018, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν παρά μόλις έξι εργάσιμες ημέρες στην διάθεσή τους προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις για να διεκδικήσουν αναδρομικά τα κομμένα δώρα.

Βέβαια, για να οριστικοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών πρέπει το ζήτημα να περάσει και από την Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα κρίνει όχι μόνο την αντισυνταγματικότητα αλλά και το ζήτημα της αναδρομικότητας των αξιώσεων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, η οποία πρέπει να αναφέρεται ρητά στην πληρωμή των δώρων και των επιδομάτων η καταβολή των οποίων έχει διακοπεί πλήρως από το 2013. Η αίτηση υποβάλλεται στην διεύθυνση μισθοδοσίας της υπηρεσίας του κάθε υπαλλήλου, ενώ πρέπει να κοινοποιηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο υπάλληλος λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο υπάλληλος που θα υποβάλει αίτηση έως 31 Δεκεμβρίου 2018 έχει χρόνο έως και τον Δεκέμβριο του 2021 να αποφασίσει αν θα υποβάλλει αγωγή ή όχι για τα αναδρομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας