Αναβλήθηκε η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης του Mr Bitcoin στη Ρωσία

1062
bitcoin

Την αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος έκδοσης του 38χρονου Αλεξάντερ Βίνικ ή αλλιώς γνωστού ως «Mr Bitcoin», στη Ρωσία αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης του 38χρονου Ρώσου, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος για την επόμενη Δευτέρα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον «Mr Bitcoin» είναι ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κυβερνοεπιθέσεις.

Εις βάρος του Βίνικ εκκρεμούσαν συνολικά τρία εντάλματα σύλληψης από τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Πριν μία εβδομάδα, όμως, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία, αίτημα που πολύ εύκολα μπορεί να λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» για έκδοση τελικά του Αλεξάντερ Βίνικ, μέσω Γαλλίας, στις ΗΠΑ, ικανοποιώντας, έμμεσα, κατ’ αυτόν τον τρόπο, για μία ακόμη φορά, τις επιθυμίες, ή ίσως και υποδείξεις, των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο (2017), ο Άρειος Πάγος είχε κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσής του 39χρονου στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας