Ανάφλεξη στη Γάζα: Η Χαμάς επιτίθεται σε χημικό εργοστάσιο-Χερσαία ισραηλινή επιχείρηση

436
Η Χαμάς επιτίθεται σε χημικό εργοστάσιο
Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς ισχυρίζεται πως εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.
Συνεχίζεται η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή και μετά από ακόμη μία νύχτα έντασης, υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.
Ειδικότερα, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασέμ, επεσήμανε σήμερα πως εξαπέλυσε την εν λόγω επίθεση σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.
«Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασέμ επιτέθηκαν σε εργοστάσιο χημικών στο Νιρ Οζ με ένα drone» σημείωσε η Χαμάς σε σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύστηκαν τα περί χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Σημειώνεται πως το βράδυ που πέρασε «σημαδεύτηκε» από νέες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ οι αρχικές πληροφορίες που είχαν μεταδώσει οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) περί χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, διαψεύστηκαν.
Οι ισραηλινές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκαναν λόγο για εναέρια και χερσαία επιχείρηση, ωστόσο ώρες αργότερα πηγή τους επεσήμανε πως δεν έχουν σταλεί χερσαίες δυνάμεις.
Αργότερα, έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν λάβει εντολή για μία τέτοια επιχείρηση, ωστόσο ο εκπρόσωπος του IDF ξεκαθάρισε πως είναι άγνωστο αν το Ισραήλ θα κάνει αυτό το βήμα.
Ο ίδιος εκπρόσωπος επεσήμανε πως οι πληροφορίες περί χερσαίας επιχείρησης ήταν αποτέλεσμα «παρεξήγησης» εντός της Υπηρεσίας και ανέλαβε την ευθύνη.
Ερωτώμενος για το εάν θα γίνει μία τέτοια κίνηση τις επόμενες ημέρες, σημείωσε πως αυτό θα ανακοινωθεί εάν και όταν γίνει.

Βαρύς ο φόρος αίματος

Η νέα αυτή σύρραξη στην περιοχή και οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν βαρύ φόρο αίματος, καθώς είναι περισσότεροι από 100 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.
Οι επιθέσεις του Ισραήλ είχαν, συγκεκριμένα, ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 άτομα, ενώ 600 είναι οι τραυματίες.
Παράλληλα, από την έναρξη της έντασης, έχουν ριφθεί περισσότερες από 1.800 ρουκέτες κατά ισραηλινών στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας