Αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων:Ισραήλ, Οξφόρδη, Κατάρ, ΗΠΑ κλονίζουν το αφήγημα

6084
ΗΠΑ κλονίζουν το αφήγημα

Τα εμβόλια στο αρχικό τους στάδιο, δηλαδή το πρώτο διάστημα των εμβολιασμών παρέχουν προστασία αλλά εξασθενούν γρήγορα και χάνουν την αποτελεσματικότητα τους.

Το συμπέρασμα αυτό είναι το άθροισμα πολλών μελετών που έχουν διεξαχθεί σε Ισραήλ, Οξφόρδη, Κατάρ, ΗΠΑ… το αφήγημα εμβολιάσου για να ζήσεις, το αφήγημα πιστοποιητικό εμβολιασμού και πολλά άλλα κατασκευασμένα αφηγήματα μονοδιάστατης προπαγάνδας… καταρρέουν.
Το bankingnews δεν είναι κατά των εμβολίων… είναι ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.
Όποιος πολίτης θέλει να εμβολιαστεί καλώς θα πράξει, όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί πάλι καλώς θα πράξει.
Αυτή είναι η θέση μας, ξεκάθαρη, ο εμβολιασμένος δεν είναι δυνητικά υγιής και ο ανεμβολίαστος δεν είναι δυνητικά ασθενής.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι συγκλονιστικά και αποδεικνύουν ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι για τα σκουπίδια, διαχωρίζουν προσβλητικά την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και δεν έχουν καμία χρησιμότητα… όταν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται δραστικά…

Το εμβόλιο της Moderna πιο αποτελεσματικό από της Pfizer

Ένας από τους πολλούς μύθους που καταρρέει είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι το καλύτερο, μια κλασική επιχειρηματολογία που πολλοί υποστήριξαν αλλά στην πράξη ο μύθος αυτός έχει καταρρεύσει.
Το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της Pfizer.

Ποια τα νέα δεδομένα;

Ισραήλ: Ναι η απόδοση των εμβολίων μειώνεται

Το Ισραήλ εξετάζει σοβαρά την έναρξη της χορήγησης ενός τρίτου εμβολίου για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 40 ετών, δήλωσε στις 12 Αυγούστου 2021 ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Nachman Ash, μια ημέρα αφότου το αρμόδιο συμβούλιο του κορωνοϊού ενέκρινε μια σειρά νέων περιορισμών εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.
«Γνωρίζουμε πλέον ότι η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου επηρεάζει όλες τις ηλικίες» δήλωσε ο Ash στην εβραϊκή ιστοσελίδα Ynet.

Νέα μέτρα στο Ισραήλ… πράσινη κάρτα και για 3χρονα παιδιά

Η κυβέρνηση του Ισραήλ στις 11 Αυγούστου 2021 ενέκρινε νέους περιορισμούς για να περιορίσουν την επιδημία που τις τελευταίες ημέρες καταγράφει έκρηξη κρουσμάτων με 6.000 την ημέρα, αριθμός.
Είναι η χειρότερη περίοδος εδώ και πολλούς μήνες στο Ισραήλ.
Από τις 18 Αυγούστου, το σύστημα πράσινης κάρτας θα επεκταθεί σε όλες τις δραστηριότητες και χώρους εκτός από τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα, για τα οποία θα επαναφερθεί η κόκκινη κορδέλα, επιτρέποντας το πολύ ένα άτομο ανά επτά τετραγωνικά μέτρα (καταστήματα κάτω των 100 τετραγωνικών μέτρων (μ. θα εξαιρούνται).
Σύμφωνα με το σύστημα πράσινης κάρτας, μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε άτομα που εμβολιάστηκαν, ανάρρωσαν ή υποβλήθηκαν σε tests τις προηγούμενες 24 ώρες
Ακόμη και τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για να ενταχθούν στην πράσινη κάρτα.

Έκρηξη κρουσμάτων και νοσηρότητας μεταξύ εμβολιασμένων στο 65%

Το Ισραήλ κατέγραψε περίπου 5.964 νέα κρούσματα στις 11 Αυγούστου, με το 4,62% των ανθρώπων που ελέγχθηκαν με tests να είναι θετικό.
Στο Ισραήλ υπήρχαν 421 σοβαροί ασθενείς… μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 262.
Από τους 421 βαριά νοσούντες με covid 19 στα νοσοκομεία του Ισραήλ – σε σύνολο ασθενών 730 – το 62% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με δυο εμβόλια της Pfizer.
To 62% στους 421 βαριά ασθενείς ισοδυναμεί με 261 ανθρώπους.
Το 3% είχε πραγματοποιήσει ήδη το ένα από τα δύο εμβόλια
Το 2% είχε πρόσφατα αναρρώσει από covid 19
Το 33% δεν ήταν εμβολιασμένοι δηλαδή 139 άνθρωποι.

Αποκάλυψη από την Haaretz: Έρχονται δύσκολες ημέρες στο Ισραήλ

Η υπουργός Εσωτερικών Ayelet Shaked είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «να αντιμετωπίζει σοβαρά κρούσματα κορωνοϊού αλλά και θανάτους», στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.
Αλλά έλεγε την αλήθεια: αν συνεχιστεί η επιδείνωση το Ισραήλ μπορεί να δει 100 θανάτους την ημέρα

Κλινική Mayo στην Μασαχουσέτη: Μεγάλη μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων

Η αποτελεσματικότητα ορισμένων εμβολίων COVID-19 έχει μειωθεί σημαντικά αναφέρει νέα μελέτη
Η αποτελεσματικότητα των δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενων εμβολίων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Moderna και της Pfizer ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021, ανακάλυψαν ερευνητές της κλινικής Mayo με έδρα τη Μασαχουσέτη.
Αλλά η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Moderna μειώθηκε στο 76% τον Ιούλιο 2021, με το εμβόλιο της Pfizer να πέφτει κατακόρυφα στο 42%, ανέφεραν οι ερευνητές.
Οι επιστήμονες μελέτησαν αρχεία υγείας από την Κλινική Mayo για να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα σε μια μελέτη παρατήρησης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
Την ίδια στιγμή που παρατηρήθηκε πτώση της αποτελεσματικότητας, η παραλλαγή Delta έφθασε να αποτελεί το 70% των κρουσμάτων σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι παράλληλα με τη μείωση της προστασίας μετάδοσης, τα εμβόλια παρέμειναν εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της νοσηλείας.
«Η μελέτη παρατήρησε ότι ενώ και τα δύο εμβόλια mRNA COVID-19 προστατεύουν ισχυρά από τη μόλυνση και τις σοβαρές ασθένειες, υπάρχουν διαφορές στην πραγματική αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες ανέφεραν ότι η μείωση της αποδοτικότητας είναι περιορισμένη, με την αποτελεσματικότητα της Moderna να μειώνεται στο 93% μετά από έξι μήνες και της Pfizer να μειώνεται στο 84% επίσης μετά από 6 μήνες.

Μελέτη στο Κατάρ: Το εμβόλιο της Pfizer έχει 53,5% αποτελεσματικότητα

Νέες πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι η αποτελεσματικότητα, των εμβολίων της Pfizer είναι χαμηλότερο από το εκτιμώμενο.
Μια μελέτη από το Κατάρ , για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer ήταν μόλις 53,5% ενώ οι ερευνητές στο Ισραήλ κατέληξαν ότι ήταν μόλις 39% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης.

Τι δείχνουν άλλες μελέτες;

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν υψηλότερη σε άλλες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine και βρήκε ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν 88% αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Delta.
Σύμφωνα με τον Eric Topol, διευθυντή και ιδρυτή του ερευνητικού ινστιτούτου Scripps, οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν μια εκτίμηση της αποτελεσματικότητας 50% με 60% στα εμβόλια mRNA κατά της συμπτωματικής λοίμωξης.

Να ειπωθεί η αλήθεια

«Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια για τη μειωμένη προστασία των εμβολίων mRNA έναντι των συμπτωματικών λοιμώξεων Delta», Γιατί είναι σημαντικό;
Επειδή πρέπει να προστατεύσουμε τους προστατευόμενους, τους πλήρως εμβολιασμένους.
Σίγουρα θέλουμε να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά η αλήθεια γεννά εμπιστοσύνη.
Και η αλήθεια βοηθά τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς, να χρησιμοποιούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να λαμβάνουν και πρόσθετα μέτρα».

Τι αναφέρουν τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ

Η εξασθενημένη αποτελεσματικότητα ώθησε την Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, του πιο άρτιου δικτύου νοσοκομείων στον κόσμο, να δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν πλέον καθόλου τη μετάδοση.
«Τα εμβόλια μας λειτουργούν εξαιρετικά καλά.
Συνεχίζουν να αποδίδουν καλά για τη Delta σε σχέση με σοβαρή ασθένεια και θάνατο.
Αλλά αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να αποτρέψουν τη μετάδοση».

Τα CDC συνεδριάζουν 13 Αυγούστου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ θα συνεδριάσουν στις 13 Αυγούστου για να αξιολογήσουν εάν απαιτείται και 3ος εμβολιασμός κατά του Covid 19.
Ήδη το Ισραήλ είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που έχει εμβολιάσει σχεδόν 700.000 ανθρώπους με 3η δόση.

Εκτίμηση σοκ από Οξφόρδη: Θα προκύψει μια μετάλλαξη που θα μεταδίδεται κυρίως μεταξύ εμβολιασμένων

Σε μια εκτίμηση σοκ προχώρησε ο sir Andrew Pollard επικεφαλής της ομάδας εμβολίων της Οξφόρδης (συνεργάστηκε με την AstraZeneca για το εμβόλιο του κορωνοϊού), τη στιγμή που η μετάλλαξη Delta έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο προκαλώντας πανικό λόγω της μεταδοτικότητας της.
«Περιμένω ότι κάποια στιγμή θα προκύψει μια μετάλλαξη που πιθανότατα θα μεταδίδεται πιο εύκολα μεταξύ των εμβολιασμένων.
Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος ώστε τα εμβολιαστικά προγράμματα να μην βασίζονται στην ανοσία της αγέλης» προειδοποίηση ο Pollard απευθυνόμενους στους Βρετανούς βουλευτές.

Όνειρο θερινής νυκτός, η ανοσία της αγέλης

Όπως προκύπτει από την ομιλία του Pollard, η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης με τα εμβόλια του κορωνοϊού, τη στιγμή που η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Delta έχει μεταδοθεί, «δεν είναι πιθανή».
Ο Sir Andrew Pollard, επικεφαλής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, είπε στους Βρετανούς βουλευτές ότι καθώς τα εμβόλια Covid δεν σταμάτησαν την εξάπλωση του ιού εντελώς -καθώς οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό- η ιδέα της επίτευξης ανοσίας της αγέλης είναι «παραμύθι».
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εδώ με αυτήν την τρέχουσα μετάλλαξη όπου η ανοσία της αγέλης δεν είναι πιθανή, διότι εξακολουθούν να μολύνονται εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Pollard, ένας από τους κύριους ερευνητές στη δημιουργία του εμβολίου AstraZeneca-University of Oxford.
«Κι αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε δεν έχει εμβολιαστεί, κάποια στιγμή, θα συναντήσει τον κορωνοϊό.
Αυτό μπορεί να μην συμβεί αυτόν τον μήνα ή τον επόμενο μήνα, μπορεί να συμβεί το επόμενο έτος, αλλά κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τον ιό και δεν έχουμε κάτι που μπορεί να σταματήσει αυτή τη μετάδοση».
Αν και οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν εξαφανίσει σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες στο παρελθόν, ο Pollard υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη Delta είναι διαφορετικά.
«Το πρόβλημα με αυτόν τον ιό, είναι ότι δεν είναι ιλαρά.
Εάν το 95% των ανθρώπων είχε εμβολιαστεί κατά της ιλαράς, ο ιός δεν θα μεταδιδόταν στον πληθυσμό» επεσήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Pollard, ενώ τα εμβόλια για τον κορωνοϊό μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού – επειδή οι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά μολυσμένοι άνθρωποι, σε μελέτες, φέρουν λιτότερο ιικό φορτίο – πιθανόν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές που θα εξαπλωθούν επίσης.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με νέα έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες – σε σχέση με τους ανεμβολίαστους – να νοσήσουν από κορωνοϊό.
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι, οι πλήρως εμβολιασμένοι ενδεχομένως να έχουν λιγότερες πιθανότητες – σε σχέση με τους ανεμβολίαστους – να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας