Αμετανόητος Τόσκας για το Μάτι: Φταίει η ακραία συμπεριφορά της φωτιάς

1692
Τόσκας

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, τους 99 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους και τις πληγές που παραμένουν ανεπούλωτες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνεχίζει να προκαλεί και να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, αποδίδοντας την τραγωδία που έζησε το πανελλήνιο στην ακραία συμπεριφορά της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο news24/7 o κ. Τόσκας τόνισε για το Μάτι τα εξής:
«Όπως το ‘χει πει ο Σεφέρης, το νερό είναι γλυφό σ’ αυτόν τον τόπο και προσπαθούμε να το κάνουμε πιο κανονικό για να το πιούμε. Προσπάθησα πολλές φορές να ξανασκεφτώ τα πράγματα και μίλησα με πολλούς ειδικούς. Ήταν μια ακραία συμπεριφορά της φωτιάς. Είναι συζητήσιμο αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τόσο ακραία φαινόμενα. Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το επιχειρησιακό σκέλος και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Έγιναν τακτικά λάθη αλλά δεν υπήρξε ελλιπής προετοιμασία. Εκεί είναι ο καημός και το παράπονό μου, ότι είχε γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία.
Τα λάθη τα επικοινωνιακά είναι άλλο θέμα και άλλο τα λάθη στο πεδίο. Στην Καλιφόρνια μετά τις μεγάλες φωτιές δεν υπάρχει ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων. Είναι σκληρές καταστάσεις και πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιάμιση ώρα διήρκεσε όλη η καταστροφή. Η προσπάθειά μας πρέπει να είναι να δημιουργηθούν τέτοιες δομές που να αποτραπεί η επανάληψη. Μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε σύσκεψη (σ.σ σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για την πρώτη σύσκεψη που είχε μεταδοθεί ζωντανά), πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην ουσία. Δεν υπήρξε απόκρυψη στοιχείων, υπήρξε ασάφεια. Υπάρχουν προτεραιότητες τις πρώτες στιγμές».

Με άλλα λόγια, ο πρώην υπουργός (υπενθυμίζεται πως παραιτήθηκε, με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή ενώ υποτίθεται πως τα «έκανε όλα καλά», τόσο αυτός όσο και το κυβερνητικό επιτελείο εν συνόλω, με τον Αλέξη Τσίπρα τελικώς να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των «καλώς καμωμένων» αλλά ουσιαστικά, καμμία ευθύνη) μας ενημερώνει πως τα λάθη στη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς ήταν μόνο όσα αφορούσαν το επικοινωνιακό επίπεδο (και ποιος άραγε ενδιαφέρεται για το επικοινωνιακό επίπεδο την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε ζωές) αφού σημειώνει ότι δεν υπήρχε ελλιπής προετοιμασία παρά μόνο τακτικά λάθη, τα οποία, ωστόσο, αποφεύγει να κατονομάσει.

Αντίθετα, μετά την εκατόμβη νεκρών θυμάτων και την ανείπωτη καταστροφή, σε μία ρελάνς κυνισμού και αμετροέπειας, ο κ. Τόσκας δηλώνει πως είχε γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Τρομάζει, δηλαδή, κανείς να σκεφτεί να μην είχε γίνει κιόλας…

Αμετανόητος, λοιπόν, ο κύριος Τόσκας, επανέρχεται για να επαναλάβει, όπως σε εκείνη την κατάπτυστη συνέντευξη τύπου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πως θα ξαναέκαναν τα ίδια που έπραξαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας