Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο: Ευγνωμονούμε την Τουρκία

1440
πομπέο

Η Τουρκία σε μια εντυπωσιακή κίνηση έστειλε στις ΗΠΑ ιατροφαρμακευτική βοήθεια αναγκάζοντας τον ΥΠΕΞ της χώρας Μάικ Πομπέο να αναληφθεί σε ύμνους για την γειτονική χώρα και να σημειώσει πόσο «ευγνώμονες είναι οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία».

Να σημειωθεί ότι η βοήθεια πήγε στις ΗΠΑ με ένα υπερσύγχρονο μεταγωγικό αεροσκάφος A-400 M του στόλου στρατηγικών μεταφορών της Τουρκίας, ένα πρόγραμμα από το οποίο είχε αποχωρήσει στην φάση της ανάπτυξής του η Ελλάδα πριν από 22 χρόνια, θεωρώντας ότι «δεν τα χρειάζεται».

Το τουρκικό φορτίο βοήθειας που στάλθηκε στις ΗΠΑ περιλαμβάνει:

500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 φόρμες, 2.000 λίτρα απολυμαντικού, 1.500 γυαλιά, 400 μάσκες N-95 και 500 ασπίδες προσώπου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε:

«Σε περιόδους κρίσης, οι Σύμμαχοι πρέπει να στέκονται μαζί. Ευχαριστούμε την Τουρκία για τη γενναιόδωρη δωρεά ιατρικών προμηθειών και προστατευτικού εξοπλισμού που μας βοηθούν να πολεμήσουμε τον COVID19. Οι Αμερικανοί είναι ευγνώμονες για τη φιλία, τη συνεργασία και την υποστήριξή σας».

Φυσικά οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τις «ευχαριστίες».

Αμέσως μετά την αποστολή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε άμεση διπλωματική κίνηση και απέστειλε «θερμή» επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.

Επαίνεσε τον Αμερικανικό πρόεδρο για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ απηύθυνε έκκληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Χάρη στα μέτρα που έχεις λάβει, η Αμερική πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα προς την ομαλοποίηση, καταφέρνοντας να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο Ερντογάν, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας