Αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων πολιτικών κρατούμενων- απεργών πείνας

871

Καλούμε όλες και όλους, όσους,-ες υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να σταθεί στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας.

10.000 απεργοί πείνας στις φυλακές της Τουρκίας, από την 1 Μαρτίου.
Η πρώτη διαμαρτυρόμενη είναι η Leyla Guven, βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 7 Νοεμβρίου 2018 και σήμερα φτάνει στις 113 ημέρες του αγώνα της . Με αίτημα να σπάσει η απομόνωση του Abdulahh Ocalan, στις φυλακές στο Ιμραλί της Τουρκίας, όπου 15 Φεβρουαρίου συμπληρώνει 20 χρόνια.
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ενέπνευσε την ελπίδα στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους λαούς. Καταδικάζουμε την μεθόδευση του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος το οποίο είναι υπεύθυνο για την επιδείνωση των συνθηκών κράτησης και απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος ήταν και θα είναι σύμβολο ειρήνης!
Ο κουρδικός λαός όλος αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την Ειρήνη, και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από την τουρκική κυβέρνηση.

Αντιθέτως, αντιμετώπισαν τον κουρδικό λαό ως εχθρό και ως απειλή και στα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, προκειμένου να εδραιώσει την βαρβαρότητα του, ο Τ.Ερντογάν, επέβαλλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα πιο  βάρβαρη επίθεση στον κουρδικό λαό και στις μειονότητες, μέσω της λογοκρισίας και τις εκκαθαρίσεις των πολιτικών του αντιπάλων, βουλευτών του HDP και Κούρδων Δημάρχων και φυσικά μέσω της επιδεινούμενης απομόνωσης του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εμποδίζεται να δεχθεί την επίσκεψη των δικηγόρων του από το 2011 και των συγγενών του εδώ και σχεδόν τρία χρόνια !

Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι τα σύμβολα ειρήνης σε όλο το κόσμο γιατί αποτελούνται από άτομα και προσωπικότητες δυνατές και γεμάτες λάμψη και πεποίθηση στις ιδέες τους. Είναι άνθρωποι όπως όλοι εμείς που διψούν για ένα καλύτερο μέλλον και έναν ειρηνικό κόσμο.

Αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο που ίσως και να μην δουν ποτέ. Αλλά «Η αντίσταση φέρνει ζωή», όπως είναι και το σύνθημα τους. Αν η απελευθέρωση, η Ειρήνη και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι να έρθουν με το θάνατο τους , είναι έτοιμοι να θυσιαστούν.
Όπως μας δείχνουν με την στάση τους και την συλλογικότητα του αγώνα τους.

Ώστε να φυτέψουν άλλο ένα φιντάνι στο χώμα που θα τους αγκαλιάσει …

Ο αριθμός των απεργών πολιτικών κρατουμένων φτάνουν σήμερα στους 1000 και ο αγώνας τους θα κρατήσει επ’ αόριστον.

Ίσως με την σιωπή μας να φτάσουνε εκατοντάδες ψυχές αύριο.
Ζητάμε από όποιον λέγεται άνθρωπος και στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηρίξει τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων.
Ζητάμε να σπάσει η απομόνωση του Αμπτουλαχ Οτσαλαν.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΡΑΣΗΣ  – ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας