Αλαβάνος για Αριστερά: Είμαστε σε φάση ζυμώσεων, πιστεύω να υπάρξει ενωτική παρουσία

2127
σφαγεία

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα Fm έκανε λόγο «για πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπουργικές καρέκλες» για τον οποίο όπως είπε, «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές».

Αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος έριξε καρφιά προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας  ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της Αριστεράς έχει πληγεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς

Όσον αφορά στις εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς, ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που δεν επέλεξε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, ναι, καλύτερα θα ήταν να τον είχα διαλέξει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας