Ακόμα και τα Σκόπια ενέκριναν χρήση του ρωσικού εμβολίου-Η Ελλάδα πότε;

468
Ακόμα και τα Σκόπια ενέκριναν

Τα Σκόπια ενέκριναν τη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

«Πράσινο φως» στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V από τα Σκόπια, ενημέρωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοινώνει την έγκριση των ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V από τα Σκόπια» αναφέρει το RDIF σε ανακοίνωση Τύπου.

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί προς επείγουσα χρήση για σε συνολικά 46 χώρες ανά τον κόσμο, με συνολικό πληθυσμό 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές εμβόλιο

Το Sputnik V έχει αναδειχθεί το δεύτερο πιο δημοφιλές εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο, με βάση την κατάταξη σε σχέση με τις εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών.

Tο εμβόλιο της Ρωσίας εκτόπισε αυτό της Pfizer και κατέλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, λίγο πίσω από την AstraZeneca.

Στην τέταρτη θέση, με μεγάλη διαφορά, βρίσκεται το εμβόλιο της Moderna με την έγκριση να έχει δοθεί από 19 χώρες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σημειώνεται, έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο για τη συμμόρφωσή του με τα πρότυπα αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και ποιότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφαν Ντε Κεερσμάκερ τόνισε ότι η κυλιόμενη αναθεώρηση ήταν μια ανεξάρτητη διαδικασία, χωρίς άμεσες συνδέσεις με το χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στο χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ από την πλευρά του διευκρίνισε ότι η συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα δεν εγγυάται την προσθήκη εμβολίων στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής υπογράψει συμβάσεις για πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται ότι περίπου το 70% των κατοίκων της ΕΕ θα εμβολιαστούν έως τα μέσα του φθινοπώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας