ΑΚΚΕΛ: Τι κάνει ο κ. Μ.Βορίδης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων;

1364
βορίδη

 Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)  έστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και για αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

primeminister@primeminister.gr

 ΣΧΕΤ: Τί κάνει ο κ. Μάκης Βορίδης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σας καλεί να δώσετε επιτέλους μία λύση στην «υπόθεση Βορίδη» σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία του στο ΥΠΑΑΤ, η οποία μόνο δεινά έχει φέρει στον αγροτικό κόσμο αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού η Ελλάδα είναι αθωράκιστη απέναντι στην επερχόμενη επισιτιστική κρίση.

Έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά στοιχεία σχετικά με την υπονόμευση ουσιαστικά που κάνει στους Έλληνες παραγωγούς της Πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων, αλλά η αδράνειά του για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον ιό, είναι προκλητική και αποδεικνύει πλήρως ότι ο ίδιος αν δεν είναι το πρόβλημα είναι σίγουρα σημαντικό μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα.

Στις 30 Μαρτίου ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι δίνει 150 εκατομμύρια για τον πρωτογενή τομέα λόγω κορονοϊού. Υπάρχουν ακόμη 280 εκατομμύρια ευρώ (279.523.922,85) μετά την σημαντικότατη απόφαση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή αναίρεση, που είχε η υποβληθεί από ελληνικής πλευράς για  απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφαιρεθούν από την Ελλάδα σημαντικά ποσά, καθώς κρίθηκε ότι δόθηκαν για επιδοτήσεις βοσκοτόπων κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.  Αυτά είναι χρήματα των κτηνοτρόφων τα οποία έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την τεράστια αδικία των τεχνικών λύσεων.

Υπάρχουν επίσης στο ταμείο, ως περίσσευμα, 40 εκατομμύρια από deminimis. Αυτά για να μην μας λέει ο κ. Βορίδης ότι λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν.

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει:

(1)   Ένταξη όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων στις ΚΑΔ των 800€ με όλες τις ευεργετικές διατάξεις, αναστολή πληρωμών κλπ.

(2)   Deminimis 30 ευρώ για κάθε αιγοπρόβατο σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας, όχι μόνο για την ζημιά που υπέστησαν το φετινό Πάσχα από τις αστοχίες του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά για την ζημιά των τελευταίων 10 ετών στα αμνοερίφια και την ζημιά των τελευταίων 4 ετών στο γάλα.  Οι κτηνοτρόφοι όλα αυτά τα χρόνια πουλάνε με ζημιά, και το ΑΚΚΕΛ ζητάει οριζόντια στήριξη όλων χωρίς περιορισμούς τύπου τιμολόγια γάλακτος ή κρέατος όπως ζητήθηκε από “λαγούς” μέσα στη ΝΔ.

(3)   Αποπληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων  2013-2014-2015 που είχαν μείνει απλήρωτες από λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και το θέμα των βοσκοτόπων πλέον έχει επιλυθεί με απόφαση Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Αναμένουμε να δώσετε άμεση λύση στα προβλήματα που αναφέρουμε και να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό γιατί βάλατε τον Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τι τον βάλατε να κάνει εκεί;

Με τιμή,

[Υπογραφή]

 Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας