ΑΚΚΕΛ: Ο Κικίλιας πήγε στο στράτευμα στις Καστανιές χωρίς προφυλάξεις

913
κικίλιας

Μετά από την αναίσθητη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη που δικαιολόγησε τους κερδοσκόπους σε μάσκες, απολυμαντικά κλπ (αλλά υποχρεώθηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών, εν μέρει και λόγω της παρέμβασης-καταδίκης από το ΑΚΚΕΛ), φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, «ζήλεψε» από τον Άδωνι και έκανε ένα βήμα επιπλέον: Παραβίασε τους κανόνες ασφάλειας που έδωσε ο ίδιος με το Υπουργείο του σε σχέση με την χρήση μάσκας και γαντιών όταν επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στον βόρειο Έβρο, χωρίς φυσικά να είναι γνωστό για ποιον λόγο έκανε την επίσκεψη και τι σχέση έχει αυτός με το συγκεκριμένο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και τις παραβιάσεις των συνόρων.

Λες και πήγε μόνο και μόνο για να διακινδυνεύσει την υγεία του στρατεύματος δεδομένου ότι στη Βουλή υπάρχουν ήδη κρούσματα κορονοϊού και οι περιορισμοί που έθεσε η κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, καθιστούν αδιανόητη την ενέργειά του και εξαιρετικά επικίνδυνη με το γεγονός ότι περνάει ένα μήνυμα στους πολίτες ότι αυτοί που βάζουν τους περιορισμούς στους πολίτες απλώς δεν δίνουν δεκάρα και κάνουν ότι θέλουν.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) κ. Βάκης Τσιομπανίδης, δημοσίευσε καταγγελία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια σχετικά με την επίσκεψη του (εν μέσω κρίσης κορονοϊού) στις Καστανιές όπου οι «μάχες» μαίνονται τις τελευταίες 20 μέρες με το τουρκικό καθεστώς.

Ο κ. Τσιομπανίδης καταγγέλλει ότι ενώ στην Βουλή υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και ενώ ο Έβρος είναι «καθαρός» έρχεται ο κ. Κικίλιας στις Καστανιές, χωρίς η επίσκεψη αυτή να απαιτείται εκ των αρμοδιοτήτων του και έρχεται σε επαφή με το στράτευμα και την αστυνομία, τους οποίους εκθέτει σε κίνδυνο. Ο κ. Τσιομπανίδης επισημαίνει ότι ο κ. Κικίλιας δεν τήρησε καμιά προφύλαξη, δεν φορούσε ούτε γάντια, ούτε μάσκα και δεν τήρησε καμιά από τις συμβουλές του Υπουργείου Υγείας του οποίου ηγείται. Ο κ. Τσιομπανίδης τονίζει πως αν συμβεί κάτι στο στρατιωτικό προσωπικό, στην αστυνομία ή στην Frontex υπεύθυνος θα είναι ο κύριος Κικίλιας και η ΝΔ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Β. Τσιομπανίδη:

«Τι δουλειά έχει ο Κικίλιας στις Καστανιές, όταν ο Έβρος δεν έχει ακόμη Κορωνοϊό ενώ στην βουλή υπάρχουν 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αντί να καθίσει σπίτι του σε προληπτική καραντίνα, ήρθε σε επαφή με το στράτευμα (χωρίς γάντια, χωρίς μάσκα, χωρίς καμία προφύλαξη) την ώρα που η κατάσταση στα σύνορα του Έβρου είναι κατάσταση πολέμου. Θεωρώ πως ήταν έγκλημα η πράξη του κύριου Κικίλια και εύχομαι μην πάθει κανείς από το στρατιωτικό προσωπικό, την αστυνομία ή την Frontex κάτι. Ειδάλλως την ευθύνη θα φέρουν αποκλειστικά ο Κ. Κικίλιας και η ΝΔ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας