ΑΙΣΧΟΣ: Να μπει ΤΕΛΟΣ στις διώξεις κατά Π. Λαφαζάνη

1213
διώξεις

Το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος» (!) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκανε νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα, και μάλιστα σε περίοδο γενικής καραντίνας λόγω πανδημίας. Κάλεσε τον Παναγιωτη Λαφαζάνη, πρώην Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, την Μεγάλη Πέμπτη να απολογηθεί σε αυτό για τη συμμετοχή του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Οι κατηγορίες, που του αποδίδονται και αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές, μεθοδευμένες. Δεν έχει τελέσει κανένα από αυτά τα αδικήματα, αλλά άσκησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμά του να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Είναι πρωτοφανές να καλείται ο Π. Λαφαζάνης, πρώην επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, να απολογηθεί στην Κρατική Ασφάλεια για την πολιτική και κοινωνική δράση του.

Η δίωξή του είναι πολιτική, προφανώς, με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία πήρε την σκυτάλη από την  προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε αυτές τις διώξεις. Παρόμοιες διώξεις έγιναν σε δεκάδες αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η εμπλοκή αυτού του τμήματος της κρατικής Ασφάλειας στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και οι αντισυνταγματικές πρακτικές του (παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις διαδηλώσεων κλπ), είναι χτύπημα στη δημοκρατία, στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα κι ελευθερίες.

Στόχος της 5ης κατά σειρά δίωξης σε βάρος του Π. Λαφαζάνη είναι η τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι θα κλιμακωθούν, μετά την απόφαση του EUROGROUP να μην δοθεί παράταση ακόμα και σε αυτή την κολοβωμένη προστασία της πρώτης κατοικίας στη χώρα μας, αλλά και λόγω της εντεινόμενης φτωχοποίησης με τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν για την αντιμετώπιση της συνεπακόλουθης στην υγειονομική οικονομικής κρίσης.

Οι διώξεις σε βάρος του Π. Λαφαζάνη και δεκάδων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν. Το «Τμήμα για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να καταργηθεί.

Ο Παναγιώτης για μας δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά στην ουσία κατήγορος αυτών που ξεπουλούν χωρίς αιδώ σε κερδοσκόπους την δημόσια και την λαϊκή περιουσία.

Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

 

*Δημήτρης Στρατούλης, πρώην Βουλευτής και Υπουργός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας