Αζερμπαϊτζάν: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί σε καθεδρικό ναό στο Artsakh-Τραυμάτισαν δημοσιογράφους

1582
αζερμπαϊτζάν

Ανηλεείς βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Στεπανακέρτ, όλες τις μέρες της σύρραξης. Ήδη η πόλη είναι μισογκρεμισμένη…

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν από χθες στην πόλη Shoushi. Βομβάρδισαν τον καθεδρικό ναό Ghazanchetsots του 19ου αιώνα, την καρδιά του Ναγκόρνο Καραμπάχ όπως είπε ο πρόεδρος της.  Αποτρόπαιες πράξεις  του Αζερμπαϊτζάν και των συμμάχων του, που στρέφονται εναντίον ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς του αρμενικού λαού, που καταστράφηκε με αντίστοιχο τρόπο με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Ιράκ, της Συρίας από τον ISIS.

Σκόπιμο πλήγμα, σε μια προσπάθεια να στοχεύσει και την θρησκευτική ταυτότητα του αρμενικού λαού. Μια σύγκρουση που εκτός από την εθνοτική έχει και την θρησκευτική της διάσταση για την σουνιτική ισλαμική Τουρκία.

Οι μνήμες, άλλωστε, είναι ζωντανές, λες και η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Αρμένιος πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν.

Ο  Arayik Harutyunyan, πρωθυπουργός του Artsakh, απευθύνει έκκληση στην ανθρωπότητα: “Καλώ όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκευτικών και πολιτικών πιστεύω, να εκφράσουν άμεσα την καταδίκη τους μετά την σκόπιμη καταστροφή του καθεδρικού ναού από το Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίζεται από Τουρκία και τρομοκράτες“.

 

Οι βομβαρδισμοί με ΝΑΤΟϊκές βόμβες έλαβαν χώρα σε δύο διαδοχικές φάσεις. Μετά την πρώτη φορά και ενώ ξένα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν φτάσει στο σημείο και κάλυπταν την είδηση, τότε, σκόπιμα προφανώς, ακολούθησε και ο δεύτερος βομβαρδισμός!

Ο Ρώσος δημοσιογράφος, Murad Gazdiev, του ειδησεογραφικού πρακτορείου RT,  καταγγέλλει πως ακριβώς έγινε ο τελευταίος βομβαρδισμός:

Ρώσος δημοσιογράφος, όπως αναφέρθηκε, τραυματίστηκε καθώς οι πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν τον καθεδρικό ναό του 19ου αιώνα στο Καραμπάχ, για δεύτερη φορά σήμερα“.

Σε νεότερη ανάρτηση του, προσδιορίζει ακριβέστερα τον αριθμό των τραυματιών, 10 συνολικά ενώ 3 από αυτούς είναι δημοσιογράφοι,  κατά την διάρκεια της διπλής επίθεσης που ήταν αδιαμφισβήτητα σκόπιμη. “Το Αζερμπαϊτζάν χτύπησε το ίδιο ακριβώς σημείο, δύο φορές, με διαφορά λίγων ωρών. Δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή”.

Μένει να εξακριβωθεί αν τουρκικά F-16 εξαπέλυσαν την αεροπορική επίθεση, ενώ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANNA news, οι βόμβες ήταν ΝΑΤΟϊκής προέλευσης.

https://twitter.com/301_AD/status/1314225023264190464?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314225023264190464%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2F301_AD2Fstatus2F1314225023264190464widget%3DTweet

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας