Αδιανόητο! Κατασκευάζουν κτίριο-μεγαθήριο που κρύβει την Ακρόπολη

1648
κτίριο

Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η οικοδόμηση 10όροφου κτιρίου που προορίζεται για ξενοδοχείο, στην περιοχή Μακρυγιάννη, το οποίο λόγω ύψους κρύβει τη θέα της Ακρόπολης από μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την οικοδόμηση ξενοδοχειακών μονάδων κοντά στην Ακρόπολη. Στην κατεύθυνση αυτή οικοδομείται και ένα κτίριο-μεγαθήριο επί της οδού Φαλήρου 5, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και στην οδό Μισαραλιώτου, απέναντι ακριβώς από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το συγκεκριμένο κτίσμα στην οδό Φαλήρου, η οποία θεωρείται και αρχαία οδός, ύψους 30 μέτρων περίπου, κρύβει την θέα του Ιερού Βράχου από μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής διερωτώνται εάν οι ισχύοντες όροι δόμησης είναι σωστοί, σε μια περιοχή η οποία θεωρείται “αρχαιολογικό πάρκο”, και κάνουν λόγο για “πολεοδομικό έγκλημα”, στο όνομα της ανάπτυξης. Μάλιστα, τονίζουν πως θα καταφύγουν ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να σταματήσουν τις οικοδομικές άδειες του κτιρίου στην οδό Φαλήρου, αλλά και στο κτίριο που πρόκειται να ανεγερθεί σύντομα, στην οδό Μισαραλιώτου.

Ιδιαίτερες ευθύνες καταλογίζονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Αθηναίων που επέτρεψαν την οικοδόμηση κτιρίων-μεγαθηρίων, καθώς και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που την ενέκρινε.

Χαρακτηριστική της αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης κατά του περιβάλλοντος και της ιστορικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις αντιδράσεις, να συστήσει επιτροπή για την εξέταση του ζητήματος, η οποία θα εκδώσει πόρισμα μετά από δύο μήνες. Όταν, δηλαδή, η οικοδόμηση του μεγαθηρίου θα έχει αποπερατωθεί!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας