ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τη Μέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου

1439
αδεδυ

Στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με πρόταση του ΜΕΤΑ και των Συσπειρώσεων.

Να σημειωθεί πως στις 31 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε συνέλευση για την οργάνωση απεργίας, κινητοποιήσεων και δράσεων τη φετινή 8η Μαρτίου, ημέρα-ορόσημο του αγώνα των γυναικών για χειραφέτηση και ίσα δικαιώματα στη δουλειά και την κοινωνία ευρύτερα. Στη συνέλευση συμμετείχε πλήθος εργαζόμενων και άνεργων γυναικών, συνδικαλίστριες, φοιτήτριες, μαθήτριες, φεμινιστικές συλλογικότητες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Διατυπώθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν στην οργάνωση μαζικών και ενωτικών κινητοποιήσεων στις 8 Μαρτίου, στα πρότυπα των γυναικείων απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν πέρσι σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ορατά τα αιτήματά των γυναικών και να αγκαλιαστούν από το σύνολο των καταπιεζόμενων υποκειμένων σήμερα. Ο τόνος δόθηκε στο στίγμα αυτών των κινητοποιήσεων, ένα στίγμα διπλά απεργιακό, αλλά και αντικυβερνητικό: απεργία από τη δουλειά – απεργία από το σπίτι, ίσα δικαιώματα στη δουλειά – δημόσιες δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Ως συνέχεια αυτής της πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Ψύλλα 2 και Φιλελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας