Αδαμίδης, ΓΕΝΟΠ: Αν χρειαστεί, θα απεργήσουμε.Όχι άμεσα (!).Ερωτηματικά για τις θέσεις του Πρ. της ΓΕΝΟΠ

2092
ΓΕΝΟΠ

Αρνητικές εντυπώσεις έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη.
Ο Γιώργος Αδαμίδης, ενώ γίνεται άκρως επείγον να ανακοπούν τώρα οι βρώμικοι σχεδιασμοί σε βάρος της ΔΕΗ, πριν ληφθούν τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης, παραπέμπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για αργότερα, λέγοντας προκλητικά ότι ”δεν θα κάνουμε τυφλές συγκρούσεις με το ”άγνωστο” (!).
Ποιο ”άγνωστο” κ. Αδαμίδη;
Πωλείται η ΔΕΗ!
Αλγεινή εντύπωση έκανε, επίσης, η απόπειρα του Γιώργου Αδαμίδη να δικαιολογήσει τον απαράδεκτο σχεδιασμό της ”μικρής ΔΕΗ” που είχαν εκπονήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο αλγεινές εντυπώσεις έμειναν, όταν ο Γ. Αδαμίδης είπε πως αν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα τον Μάρτη, τότε, τάχα, δεν θα ετίθετο θέμα πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτές τις ώρες, η ΔΕΗ χρειάζεται μια συνεπή και ανυποχώρητη αγωνιστική γραμμή με την ενότητα των εργαζομένων της και την συσπείρωση του λαού, για να τσακιστούν τα σχέδια του ξένου και ντόπιου πολιτικού οικονομικού μνημονιακού κατεστημένου και όχι μια αδιέξοδη γραμμή που αποτελεί το μακρύ χέρι των εθελόδουλων μνημονιακών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κ.Μ

Ολόκληρο το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, έχει ως εξής:
Ενημερωτική εκστρατεία για τις συνέπειες της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του εν λόγω σχεδίου εξήγγειλε σήμερα, Δευτέρα, η ΓΕΝΟΠ.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχουν στο τραπέζι, αλλά όχι άμεσα. «Αν χρειαστεί η ΓΕΝΟΠ να απεργήσει, θα απεργήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας ότι «δεν ξεκινάμε με καταλήψεις και κλείσιμο μονάδων, δεν θα κάνουμε τυφλές συγκρούσεις με το άγνωστο».
Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ότι η διαδικασία πώλησης λιγνιτικών μονάδων δεν θα προκαλέσει ενδιαφέρον στην αγορά και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η πώληση και των υδροηλεκτρικών, «εκτός» όπως είπε ο κ. Αδαμίδης «αν πουληθούν οι καλύτερες (πιο σύγχρονες) μονάδες που είναι η Μεγαλόπολη 3, ο Αγ. Δημήτριος 5, η Μελίτη και η υπό κατασκευή Πτολεμαΐδα 5, κάτι που επισύρει ποινικές ευθύνες».
Η ενημερωτική εκστρατεία θα περιλαμβάνει την προβολή της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Αμύνταιο τον Ιούλιο του 2014, ενώ η προσφυγή στο ΕΔΑΔ στηρίζεται στο ασφαλιστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι τη μετατροπή της ΔΕΗ σε Ανώνυμη Εταιρία, μέσω του οποίου ένα μέρος της περιουσίας της ΔΕΗ έχει αναγνωριστεί ότι ανήκει στους εργαζόμενους. Επίσης προγραμματίζεται συλλαλητήριο την Παρασκευή στη Δυτική Μακεδονία.
Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι ότι η ΔΕΗ μπορεί να παραμείνει ως έχει και το άνοιγμα της αγοράς να γίνει με ανάθεση της εκμετάλλευσης νέων λιγνιτικών πεδίων σε ιδιωτικές (Βεγόρα, Δράμα, Ελασσόνα, Βεύη). Κατά την Ομοσπονδία, αν η ενέργεια φύγει από το δημόσιο έλεγχο θα καταρρεύσει η οικονομία. Η ΓΕΝΟΠ τονίζει ακόμη ότι η απελευθέρωση της αγοράς δεν λειτούργησε προς όφελος του καταναλωτή ούτε στην Ευρώπη αλλά γίνεται για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι αν η αξιολόγηση είχε κλείσει μέχρι το Μάρτιο, δεν θα είχε τεθεί ζήτημα πώλησης μονάδων (!), αναφέροντας ότι από την πώληση της μικρής ΔΕΗ περάσαμε στη μισή ΔΕΗ.
Έκαναν λόγο επίσης για ασυνεννοησία των αρμόδιων υπουργών (Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης) με τη διοίκηση της ΔΕΗ ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντώνης Καρράς ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Εμμ. Παναγιωτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας