Αγωνιστική παρέμβαση ΛΑΕ στη ΔΕΗ Καλλιθέας ενάντια στις αποκοπές ρεύματος

2501
δεη

Οι οργανώσεις Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 20/9, το πρωί, παρέμβαση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Καλλιθέας ενάντια στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και κλιμάκιο μελών της Π.Γ. της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Στάθη Λεουτσάκο, Γιάννη Δούκα, Δημήτρη Κοντό, Τάσο Μαυρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη.

Οι συγκεντρωμένοι/ες άνοιξαν πανό της ΛΑΕ και φώναξαν κυρίως τα εξής συνθήματα :

«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό. Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό»,

«Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».

Εν συνεχεία κλιμάκιο της ΛΑΕ μπήκε στο κτίριο της ΔΕΗ και συνομίλησε με πλήθος πολιτών, που περίμεναν από τις 6 το πρωί να πληρώσουν ή να κάνουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους στη ΔΕΗ, ώστε να μην τους διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα μέλη του κλιμακίου της ΛΑΕ έτυχαν θερμής υποδοχής από τους πολίτες, που περίμεναν στις ουρές να εξυπηρετηθούν και συνομίλησαν με πολλούς απ’ αυτούς.

Ενημερώθηκαν μάλιστα και για ακραίες αντικοινωνικές πρακτικές των υπευθύνων του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, όπως το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχή οικογένεια με καρκινοπαθή μητέρα και 25χρονη κόρη με 80% αναπηρία, λόγω σκλήρυνση κατά πλάκας και διαβήτη για τον έλεγχο του οποίου κάνει καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης. Η οικογένεια αυτή, η οποία είναι και ορφανή από πατέρα ήταν ενταγμένη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η έντονη αστυνομική παρουσία αλλά και η αλαζονική συμπεριφορά της διευθύντριας του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη

Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους πολίτες, που περίμεναν να εξυπηρετηθούν, ανάφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω ανέχειας, συνιστούν ακραία αντικοινωνική πρακτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ.

Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, στους περισσότερους αποβαίνει άκαρπη, γιατί τους ζητούν προκαταβολή 30% έως 40%, ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και τους δίνουν συνήθως μόνο 12 δόσεις.

Ζητάμε να σταματήσει αυτό το αίσχος. Να σταματήσουν να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας συνανθρώπους μας. Να τους παρέχουν γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών τους και την αναγκαία περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα να σταματήσει άμεσα η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να γίνουν πιο φτηνά τα τιμολόγιά της, που έχουν υπερδιογκωθεί για να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας, να έχουν φτηνή και επαρκή πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, που πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας