Δίωξη κατά παντός υπευθύνου… ή δίωξη κατά κανενός;

2861
Σαρωνικό

Καλά, ο Αλ. Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει σε βάρος της πλοιοκτησίας του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ», ούτε μια λέξη, επίσης, ενάντια σε όσους χορήγησαν από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλεπάλληλα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας στο αιωνόβιο σαπιοκάραβο.
Προφανώς ο Αλ. Τσίπρας, μέρες που είναι, θέλει πάση θυσία να μην εκστομίσει αρνητικούς χαρακτηρισμούς για «επιχειρηματίες» επενδυτές, πολύ περισσότερο όταν είναι εφοπλιστές, όσο απατεώνες και τυχοδιώκτες και αν εμφανίζονται. Όπως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αποστήματα μέσα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ιδιαίτερα όταν στο Υπουργείο προΐσταται ο προσφιλέστατος Παν. Κουρουμπλής, σύμβολο της συμμετοχής του «καλού» ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Καλά, όμως, ο Τσίπρας, αλλά η Δικαιοσύνη, τι λόγο έχει η Δικαιοσύνη να μην θέλει να πει και αυτή τα πράγματα με τ’ όνομά τους;
Καταρχάς μετά από χίλια ζόρια απεστάλη στην Εισαγγελία Πειραιά από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή η δικογραφία για την υπόθεση του ναυαγίου του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Και η Εισαγγελία Πειραιά, όμως, η οποία από την αρχή έπρεπε αυτεπάγγελτα να προβεί σε συλλήψεις και διώξεις, μόλις παρέλαβε καθυστερημένα την δικογραφία, προέβη βαριεστημένα και νωχελικά σε περίεργες, τουλάχιστον, αποφάσεις.
Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά, αντί, έστω και τώρα, να διατάξει την άμεση σύλληψη με βαριές κατηγορίες του φερόμενου ως πλοιοκτήτη της «Αγίας Ζώνης ΙΙ» και των υπευθύνων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που έδωσαν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο σαπιοκάραβο, τι έκανε λέτε;
Άσκησε ποινική δίωξη, γενικώς και αορίστως κατά παντός υπευθύνου (!) για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια (!).
Γιατί, κύριοι της Δικαιοσύνης, κατά παντός υπευθύνου, όταν υπάρχουν υπεύθυνοι που έχουν όνομα και διεύθυνση; Γιατί δεν ονοματίζονται οι οφθαλμοφανείς υπαίτιοι και από εκεί και πέρα ασφαλώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου; Γιατί, επίσης, αυτοί οι υπεύθυνοι δεν συλλαμβάνονται;
Και γιατί, κύριοι της Εισαγγελίας Πειραιά, απευθύνετε εκ των προτέρων κατηγορίες για ναυάγιο εξ αμελείας; Πώς γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε πρόθεση και δόλος;
Βρωμάει εξαρχής η υπόθεση και πολλοί φοβούνται ότι για άλλη μια φορά στο πολύπαθο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει πάλι έγκλημα, αλλά δεν θα υπάρξει τιμωρία.

Κ.Τ

ΥΓ: Και μια λεπτομέρεια. Ποιοι είχαν ναυλώσει το Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ»; Και ποιον προορισμό είχε το φορτίο του; Τέλος, έχει διευκρινιστεί αν ο φερόμενος ως πλοιοκτήτης είναι και ο πραγματικός ή είναι παρένθετο πρόσωπο; Κα πότε επιτέλους θα γίνει πραγματική έρευνα επί όλων των μικρών σάπιων Δ/Ξ που είναι αγκυροβολημένα στις ακτές του Περάματος και της Σαλαμίνας και χρησιμοποιούνται ως αποθήκες πετρελαιοειδών και αποτελούν οικολογικές βόμβες; Τα ερωτήματα δεν τελειώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας