Αίσχους συνέχεια: Και ο Κώστας Ήσυχος στη ουκρανικοφασιστική «λίστα προγραφών» Myrotvorets!

4081
ελλάδας

Δεν έχει τέλος το αίσχος των «επίσημων» αρχών της Ουκρανίας ή, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, του μείγματος νεοφιλελεύθερων και νεοναζί που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στις 22 Φεβρουαρίου 2014, εκδιώκοντας τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της Iskra, ότι ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και το στέλεχος της ΛΑ.Ε και ενεργός υποστηρικτής του αντιφασιστικού αγώνα λαού του Ντονμπάς, Ανδρέας Ζαφείρης, έχουν συμπεριληφθεί στην κρατική ουκρανική «λίστα προγραφών» Myrotvorets, στην οποία στοχοποιούνται πάνω από 100 χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν επικρίνει τη σημερινή ουκρανική ηγεσία κι έχουν εκφράσει την στήριξή τους στους λαούς της Κριμαίας και του Ντονμπάς, έρχεται άλλο ένα «χτύπημα», εντελώς πρόσφατο, για ν’ αποδείξει ότι το θράσος της χούντας του Κιέβου δεν έχει όρια.

Μετά από προσωπική έρευνα του γράφοντος, αποκαλύφθηκε ότι από τις 11/11 (μόλις πριν από 2 μέρες δηλαδή) στην ίδια επαίσχυντη λίστα συμπεριλήφθηκε το όνομα του στελέχους της ΛΑ.Ε και πρώην αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Κώστα Ήσυχου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στις ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ ως μέλος τριμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας με την ιδιότητα του παρατηρητή των προεδρικών εκλογών που διεξάχθηκαν στις δύο αυτές αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες την περασμένη Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι Στάθης Σταυρόπουλος, δημοσιογράφος, διεθνώς βραβευμένος συγγραφέας καλλιτεχνών σκίτσων και Θέμης Τζήμας, μεταδιδακτορικός επιστήμονας  Διεθνούς Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα συμπεράσματα της τριμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας από την εκλογική διαδικασία στο Ντονμπάς, δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Iskra και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Οι «κατηγορίες» οι οποίες αποδίδονται στον σ. Κώστα Ήσυχο από το ουκρανικό κρατικό φασιστοσάιτ, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα και την κάλυψη του Υπουργείου Εσωτερικών και της κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας είναι επί λέξει (σε μετάφραση από τα Ρωσικά) οι παρακάτω:

«Συνειδητή παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με στόχο την είσοδο στην κατεχόμενη από ρωσικές-τρομοκρατικές συμμορίες περιοχή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Συνεργασία  με φιλορωσικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Συμμετοχή στις προσπάθειες νομιμοποίησης της τρομοκρατικής οργάνωσης DNR (ΛΔ Ντονιέτσκ). Συνειδητή παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με στόχο την είσοδο στην κατεχόμενη από τους Ρώσους κατακτητές Κριμαία».

«Δήθεν παρατηρητής στις ψευδοεκλογές του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης DNR (στγ: ΛΔ Ντονιέτσκ)».

Παραθέτουμε εδώ το screenshot από την «καρτέλα» με τις πληροφορίες γύρω από το πρόσωπο του σ. Κώστα Ήσυχου που άνοιξε στην εν λόγω φασιστοσελίδα:

Αυτό που προκαλεί, ασφαλώς, εντύπωση, είναι η σπουδή με την οποία οι «υπεύθυνοι» αυτής της – ναζιστικής έμπνευσης – ιστοσελίδας να συμπεριλάβουν το όνομα του σ. Κώστα Ήσυχου στη λίστα αυτή, για την ύπαρξη της οποίας θα έπρεπε να ντρέπεται όχι μόνο το ουκρανικό κράτος, αλλά και σύσσωμος ο δήθεν «δημοκρατικός» δυτικός κόσμος, μέσω των διεθνικών του ενώσεων (ΝΑΤΟ, ΕΕ), αλλά και ως μεμονωμένα κράτη (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κοκ). Ωστόσο, κανένας στην «καθ’ ημάς» και «πολιτισμένη», κατά τα λοιπά, Δύση δεν έχει αντιδράσει μέχρι σήμερα, παρά μόνον μία φορά, το 2016, όταν στη λίστα συμπεριλήφθηκαν και κάποια ονόματα γνωστών δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που αρθρογραφούν σε μεγάλα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης της Δύσης.

Τεράστιες, λοιπόν, είναι οι ευθύνες της – κατ’ ευφημισμόν και μόνο – αποκαλούμενης «συλλογικής Δύσης».  Τεράστιες, ωστόσο, είναι και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, αφενός εξαιτίας της κάλυψης και της νομιμοποίησης που έχει προσφέρει με την μέχρι τώρα στάση της στο ουκρανικό καθεστώς, αφετέρου επειδή στη συγκεκριμένη επαίσχυντη λίστα συμπεριλαμβάνονται τρεις, τουλάχιστον, Έλληνες πολίτες με συγκεκριμένη και διαυγέστατη πολιτική δράση, δύο εκ των οποίων στο πρόσφατο παρελθόν έχουν χρηματίσει μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Βουλής των Ελλήνων.

Επιπλέον, είναι άμεσα ορατός ο κίνδυνος στη λίστα αυτή να συμπεριληφθούν τα ονόματα και άλλων Ελλήνων πολιτών, με πρώτα και καλύτερα αυτά των δύο «συνοδοιπόρων» του σ. Κώστα Ήσυχου στις προεδρικές εκλογές των δύο ΛΔ του Ντονμπάς. Είναι προφανές, ότι εν δυνάμει στόχο του ουκρανικού καθεστώτος αποτελεί κάθε Έλληνας ή άλλος πολίτης οποιασδήποτε χώρας του κόσμου εκφράσει έστω και προφορικά ή γραπτά την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα του λαού του Ντονμπάς εναντίον του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, αλλά και στην δημοκρατική επιλογή του λαού της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης να αποχωρήσει από την Ουκρανία και να προσχωρήσει στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Προσωπικά ο γράφων υπόσχεται ότι θα παρακολουθεί επισταμένως το σοβαρότατο αυτό πολιτικό και ηθικό ζήτημα που έχει ανοίξει και να τροφοδοτεί το κοινό της Iskra με νέες πληροφορίες, όταν και όποτε εμφανιστούν.

*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (Ρωσία) και μέλος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας